Wat zijn Gedragskaarten?

Wat zijn Gedragskaarten?

Zo werkt de gedragskaart Je kleuter verdient met goed gedrag stempels, sterretjes stickers of punten op een kaart. Hierdoor krijgt je kleuter het gevoel dat hij/zij iets presteert. En bovendien erkenning voor zijn/haar inzet. Het effect van de kaart versterk je wanneer je kleuter een echte beloning verdient.

Hoe krijg je een gele kaart op school?

De gele kaart: wordt gegeven aan kinderen die niet hebben geluisterd naar het gebruik van de vier stappen van een ander. Ook kan het worden gegeven als een kind, na waarschuwen door een leerkracht doorgaat. De leerkracht heeft met de leerling een gesprek over het gedrag.

Wat gebeurt er als je een gele kaart krijgt op school?

Gele kaart: Een leerling heeft dan de ruimte om het ongewenste gedrag om te zetten in gewenst gedrag. Lukt dit toch niet, dan legt de leerkracht een gele kaart op de tafel van de leerling. De leerling krijgt werk mee en zit voor een periode van 2 uur in de IB-kamer onder toeziend oog van de onderwijsassistent.

Wat gebeurt er als je een rode kaart krijgt school?

Indien (intern of extern) schorsing, stuurt administratie een brief. Mentoren, afdelingscoördinator, zorgcoördinator of schoolleiders kunnen zelf in dit proces leerlingen naar het spreekuur van de leerplichtambtenaar verwijzen. Te laat komen kan in combinatie met spijbelgedrag een zwaardere straf tot gevolg krijgen.

Wat is een goede beloning?

Wat is een goede beloning? Een beloning bij een goede prestatie mag er best zijn: er is een inspanning geleverd, er is resultaat… dat mag gevierd worden. Die beloning kan, net als bij kleuters, gedrag bevestigen en versterken.

Hoeveel gele kaarten voor schorsing school?

Krijgt de leerling 2 keer een Gele Kaart in 1 week, 4 Gele Kaarten in 1 maand of 8 Gele kaarten in 1 schooljaar, dan volgt het “Gele Kaart – gesprek”. In dit oplossingsgerichte gesprek onderzoekt de leerkracht samen met de leerling de (mogelijke) oorzaak van het gedrag en maken een plan om herhaling te voorkomen.