Wat zijn de twee taken van de hoofdredacteur?

Wat zijn de twee taken van de hoofdredacteur?

De Hoofdredacteur ziet erop toe dat de redactie de juridische en redactionele regels naleeft. Een andere belangrijke taak van de Hoofdredacteur is het uitzetten van het beleid en het vormgeven van langetermijnplannen. De Hoofdredacteur houdt zich daarbij altijd aan het redactiestatuut.

Wat is redactioneel werk?

Een redacteur of redactrice is iemand die verantwoordelijk is voor de bewerking (redactie) van de inhoud van een publicatie, bijvoorbeeld een krant, tv-programma, boek, tijdschrift, encyclopedie of website, of die feitelijk werkt aan die inhoud.

Wat verdient hoofdredacteur AD?

Zij worden meestal apart ingeschaald. “En als je als hoofdredacteur bij een krant genoegen neemt met 7.000 euro bruto, heb je slecht onderhandeld”, zegt Teixeira. Bij een publiekstijdschrift verdient een chef redactie volgens de cao minimaal 3.724 euro en maximaal 6.205 euro.

Wat is de taak van een eindredacteur?

Wat is een Eindredacteur? De Eindredacteur co├Ârdineert de totstandkoming van een mediaproduct. Hierbij kan men denken aan een tijdschrift, tv-programma, dagblad of website. De Eindredacteur voert de eindredactie over en is verantwoordelijk voor de vorm en inhoud van het product.

Wie is de hoofdredacteur van De Telegraaf?

Paul Jansen (Zutphen, 19 augustus 1967) is een journalist werkzaam voor het Telegraaf-mediaconcern. Per 1 september 2015 is Jansen hoofdredacteur als opvolger van Sjuul Paradijs.

Wat betekent de eindredacteur?

Wat doet een eindredacteur radio?

Jij controleert artikelen en reportages inhoudelijk en fungeert dus op dat gebied als eindstation in het productieproces van een krant, tijdschrift, radioprogramma of televisie-uitzending. Als eindredacteur controleer je niet alleen, maar produceer je ook artikelen en dergelijke.

Wat doet een Fondsredacteur?

Ook uitgeverijen hebben redacteuren in dienst, die ook wel fondsredacteuren worden genoemd. Zij kunnen ten eerste als acquirerend redacteur actief zijn: in dat geval beoordelen ze binnengekomen manuscripten en bepalen ze of de schrijver kan worden toegevoegd aan het fonds.

Wat zijn redactionele vaardigheden?

Uitstekende communicatieve vaardigheden Zo moet hij soms in overleg treden met een auteur en dan glashelder kunnen aangeven wat hij met de tekst voor ogen heeft. Ook moet hij redactionele keuzes kunnen beargumenteren en die op constructieve manier weten over te brengen.

Wat doet een editor boek?

Laat het manuscript dan eens proeflezen door een editor. Je krijgt dan advies over o.a. de structuur, samenhang, thema, personages en verhaallijn. Tegen relatief lage kosten vertellen zij je of je op de goede weg bent. De prijs is afhankelijk van het aantal woorden.

Wat is een eindredacteur?

Wat betekent onder redactie van?

het redigeren ; de werkzaamheden voor het opstellen en rangschikken van de artikelen voor een krant, tijdschrift, verzamelwerk, woordenboek enz. : de redactie van deze krant is in goede handen ; na het verzamelen van het materiaal volgt de redactie ; 2.

Hoe krijg ik een stukje in de krant?

Zo kom je met jouw nieuws in de krant (op tv, de radio, in blogs)

  1. Kom met echt nieuws.
  2. Nieuws is nieuws, maar niet voor iedereen.
  3. Stuur je persbericht alleen naar relevante media.
  4. Schakel ook sociale media in als nieuwskanaal.
  5. Bouw een band op met redacties en redacteuren.
  6. Schrijf een goed persbericht.

Hoe komen redacties aan het nieuws?

Journalisten betrekken hun feitenmateriaal onder meer van (inter-)nationale (foto-)persbureaus, van beeldbanken, persfotografen, correspondenten, freelancers, andere nieuwsmedia, uit persberichten van bedrijven en overheden, ze krijgen het van tipgevers en klokkenluiders en ze produceren nieuws door eigen verslaggeving …