Wat zijn de nadelen van een besnijdenis?

Wat zijn de nadelen van een besnijdenis?

“Besnijdenis kent, anders dan vaak wordt gedacht, ook risico’s op complicaties. Met name bloedingen, infecties, plasbuisvernauwingen en paniekaanvallen komen regelmatig voor.

Waarom wel of niet besnijden?

De Nederlandse artsenfederatie (KNMG) en mensenrechtenbewegingen zien circumcisie als een inbreuk op de lichamelijke integriteit van kinderen. Als er geen religieuze of medische noodzaak is tot besnijdenis, wordt in Nederland dus afgeraden om je kindje deze ingreep te laten ondergaan.

Hoe snel geneest een besnijdenis?

De hechtingen lossen vanzelf op, dit kan één à twee weken duren. De dag na de operatie mag u weer douchen. Baden is na zeven dagen weer toegestaan. Na het douchen of baden is het verstandig de wond droog te deppen.

Hoe lang heb je last van een besnijdenis?

Na een besnijdenis is de eikel niet meer bedekt. Dit kan vooral de eerste dagen na de operatie gevoelig zijn. De eerste 6 weken na de operatie mag u geen geslachtsgemeenschap hebben of masturberen. Het is ook beter om de eerste 2 weken niet te sporten.

Wat gebeurt er als je besneden wordt?

Bij een besnijdenis wordt een gedeelte van de voorhuid van de penis operatief verwijderd. De meest voorkomende reden voor een besnijdenis is een te nauwe voorhuid. Een te nauwe voorhuid geeft vaak moeilijkheden bij het plassen, pijn tijdens erectie en geslachtgemeenschap of een ontsteking van de eikel of de voorhuid.

Kan je seks hebben met fimosis?

Als je last hebt van ‘fimosis’ is je voorhuid sterk vernauwd zodat ze niet meer over je eikel kan. Dat kan problemen veroorzaken bij erecties en bij penetratie. Het kan ook zijn dat je voorhuid wat te strak is, of dat er iets is misgegaan bij een besnijdenis.

Welke leeftijd beste voor besnijdenis?

Leeftijd, pijn en angst Wanneer de ouders hun zoon willen laten besnijden, dan adviseren wij om dit op zeer jonge leeftijd te laten doen. Een zuigeling die slechts enkele weken of maanden oud is, merkt – behalve van het prikje voor de verdoving – weinig van de besnijdenis. Daarom: hoe jonger, hoe beter!

Hoe lang blijft eikel gevoelig na besnijdenis?

Een besnijdenis is een gedeeltelijke verwijdering van de voorhuid waardoor de glans geheel of gedeeltelijk ontbloot blijft. De eikel is zeer gevoelig gedurende één week en meer dan gevoelig gedurende nog eens twee weken. De ge- nezing verloopt min of meer zoals bij een brandwonde.