Wat zijn de kosten van een facelift?

Wat zijn de kosten van een facelift?

Facelift kosten Simpel gezegd geldt: hoe dieper de facelift, hoe langer hij volhoudt en hoe hoger de prijzen zijn. De kosten van een Deep Plane variëren tussen de 8.000 en 12.500 euro en de kosten van een mini facelift variëren tussen de 2.000 en 4.000 euro. Er is ook nog een derde optie, een zogenaamde MACS-lift.

Hoe doen ze een facelift?

Een facelift maskeert niet enkel de rimpels en plooien, maar corrigeert ook onderhuidse spieren en bindweefsel. Het betreft het onderste gedeelte van het gezicht: het voorhoofd en de oogleden worden niet gelift. In sommige gevallen wordt een facelift gecombineerd worden met een wenkbrauwlift of voorhoofdslift.

Hoe lang blijft een facelift?

Na de operatie gaat, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren. Je zet de klok terug, maar niet stil. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Daarna is eventueel een volgende facelift nodig.

Hoe lang op rug slapen na facelift?

Verder is het aan te raden om de eerste week op je rug te slapen zodat er geen druk op je gezicht ontstaat. De meeste mensen gaan twee weken na een facelift weer aan het werk. Na een ingreep onder narcose moet je de eerste dagen absolute rust nemen.

Waarom niet bukken na facelift?

De eerste week na de operatie is dit belangrijk voor de wondgenezing. U moet de druk op het hoofd vermijden (niet bukken, tillen). Hierdoor kunt u de kans op zwelling en bloeduitstorting verkleinen. Houdt u hiermee rekening met uw dagelijkse werkzaamheden.

Hoeveel kost een facelift in Belgie?

De gangbare prijzen voor een facelift bevinden zich ergens tussen 3500 en 7500 euro. De prijs van een facelift varieert echter van persoon tot persoon. Elk gezicht is anders, net zoals de specifieke verwachtingen van elke patiënt.

Wat kost een facelift in Belgie?

Gelaat: Prijs

Mini facelift (S-lift/MACS-lift) 3450 – 3920 € incl. BTW
Mini facelift + onder- en bovenoogleden 5250 € incl. BTW
Halslift 2950 € incl. BTW
Mini facelift + halslift 4950 € incl. BTW
Mini facelift + halslift + onder- en bovenoogleden 6950 € incl. BTW

Hoeveel jaar jonger na facelift?

Gemiddeld werden de patiënten ongeveer 2,1 jaar jonger ingeschat op de foto’s voor de operatie en 5,2 jaar jonger op de foto’s na de operatie. Gemiddeld leken de patiënten dus 3,1 jaar jonger na de operatie dan ervoor.