Wat zijn de klachten na een galblaasoperatie?

Wat zijn de klachten na een galblaasoperatie?

Als de galblaas weg is, maakt de lever nog steeds gal aan. De gal wordt nu alleen niet meer opgeslagen in de galblaas, maar gaat direct naar de darm toe. Dat kan, vooral vlak na de operatie, diarreeklachten geven. Bij diarree is het belangrijk dat je veel vezels eet en dat je voldoende drinkt.

Wat kan je beter niet eten zonder galblaas?

Sla geen maaltijden over en gebruik tijdelijk geen voedingsmiddelen die last geven. Als u klachten blijft houden of de pijnaanvallen blijven telkens terug komen, dan kan dit een reden zijn om uw galblaas te verwijderen. Na de operatie moet u de eerste weken na de operatie voorzichtig zijn met vette voedingsmiddelen.

Hoelang duurt het herstel van een galblaas operatie?

Probeer het wat rustig aan te doen. Na een kijkoperatie kunt u over het algemeen na één tot twee weken weer aan het werk. Na een gewone operatie is het meestal beter om pas na een week of drie weer te beginnen. Als u zwaar lichamelijk werk doet, is het verstandig om nog een paar weken langer wachten.

Is een galblaas operatie gevaarlijk?

Geen enkele operatie is zonder risico’s. Er is een kleine kans op complicaties zoals een nabloeding, wondinfectie, abces, perforatie, trombose of longontsteking. Een ernstige complicatie bij deze operatie is een beschadiging van de galwegen.

Welke medicatie na Galblaasverwijdering?

Als u last heeft van galstenen, worden ze meestal via een operatie verwijderd of soms vergruisd door schokgolven. Als een operatie niet mogelijk is, kan uw arts ursodeoxycholzuur voorschrijven. Dit medicijn kan kleine galstenen oplossen.

Waarom niet tillen na galblaasoperatie?

De wond kan anders open weken en geïnfecteerd raken. Belasting – Gedurende 6 weken mag u geen zwaar huishoudelijk werk doen of zwaar tillen (niet meer dan 5 kg), zodat de wond genoeg tijd heeft om te genezen. Voeding – Het is belangrijk om uw ontlastingspatroon goed in de gaten te houden.

Welke groenten zijn goed voor de lever?

Groene bladgroenten, zoals rucola, spinazie, paksoi, waterkers, zitten bomvol antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Groene bladgroenten bieden bescherming voor de lever en het is vooral chlorofyl, wat helpt bij het verwijderen van gifstoffen zoals zware metalen.