Wat zijn de klachten bij beide soorten diabetes?

Wat zijn de klachten bij beide soorten diabetes?

De klachten bij beide soorten diabetes zijn hetzelfde: dorst en droge mond; veel drinken; veel plassen – sommige kinderen gaan weer bedplassen; vermagering, ondanks een goede eetlust; vermoeidheid; terugkerende infecties; problemen met zien.

Hoe krijg je diabetes type 1?

Medisch: Hoe krijg je diabetes? Er is niet één oorzaak waardoor je diabetes type 1 of 2 krijgt. Er spelen meerdere factoren een rol en die van diabetes type 1 zijn anders dan die van type 2 diabetes. Bij diabetes type 1 worden de cellen die insuline aanmaken (bètacellen in de alvleesklier) kapotgemaakt door je eigen afweersysteem (immuunsysteem).

Welke emoties hebben kinderen met diabetes?

Kinderen met diabetes moeten altijd rekening houden met wat ze gaan eten en wat ze gaan doen. Ook emoties hebben invloed op je bloedglucosewaardes, zoals spanning voor een examen, boosheid en ziek zijn. Dit maakt het leven met diabetes niet altijd makkelijk.

Wat is diabetes type 1?

Diabetes type 1. De meeste kinderen en jongeren met diabetes hebben diabetes type 1. Diabetes type 1 komt veel minder vaak voor dan diabetes type 2. Bij diabetes moet je elke dag insuline spuiten en je bloedsuiker checken; je hebt nooit een dagje vrij van diabetes. Diabetes type 1 ontstaat vaak op relatieve jonge leeftijd, voor het 30e levensjaar.

Wat is het verschil tussen fruit en diabetes?

Fruit en diabetes. Het advies om 2 porties fruit per dag te eten, geldt ook voor mensen met diabetes. Als je diabetes hebt en daar insuline of andere medicijnen voor gebruikt, is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid koolhydraten. In fruit zitten koolhydraten en suikers.

Wie heeft diabetes type 2?

Wie diabetes type 2 heeft kan in veel gevallen door gezonder te eten, te bewegen en af te vallen ervoor zorgen dat het lichaam weer beter reageert op insuline. De bloedsuiker wordt dan lager en stabieler. Er zijn zelfs mensen die daardoor helemaal geen insuline of medicijnen meer nodig hebben.

Hoe kun je diabetes type 2 omkeren?

Hoe kun je diabetes type 2 omkeren? Eet voldoende groente en fruit en ongezoete zuivel. Kies de volkoren variant van brood, rijst en pasta, eet dit in bescheiden porties. Eet één keer per week vis. Kies voor mager vlees en onverzadigde vetten in olijfolie, vloeibare margarine, ongezouten noten en zaden.

Waar kom je met diabetes type 2?

De meeste mensen met diabetes type 2 hebben vooral te maken met de huisartsenpraktijk. Hier kom je bij de huisarts, praktijkondersteuner en/of diabetesverpleegkundige. De huisarts kan je doorverwijzen naar een internist in het ziekenhuis, een diëtist, fysiotherapeut, maatschappelijk werker, pedicure of psycholoog.

Hoe doe je een vermoeden van diabetes?

Bij een vermoeden van diabetes kun je het best contact opnemen met je huisarts. Hij zal het suikergehalte in je bloed, de zogenaamde bloedsuikerspiegel, laten bepalen. Deze meting gebeurt met een bloedafname. Voorafgaand mag je niet eten, want het opgenomen voedsel beïnvloedt het resultaat van de meting.

Hoe krijg je diabetes?

Hoe krijg je diabetes? Er is niet één oorzaak waardoor je diabetes type 1 of 2 krijgt. Om zo min mogelijk last te hebben van je diabetes moet je ervoor te zorgen dat je bloedsuiker niet te hoog of te laag is, dus zo min mogelijk hypo’s en hypers.