Inhoudsopgave
Wat zijn de gevolgen van morfine?
Morfine en morfineachtige pijnstillers kunnen bijwerkingen hebben, zoals verstopping, misselijkheid en overgeven, en sufheid. De meeste bijwerkingen gaan na een paar dagen tot weken vanzelf over. Wanneer de dosis verhoogd worden, komen deze bijwerkingen weer tijdelijk terug. Ook deze gaan weer over.
Hoeveel morfine mag je?
De dosering morfine wordt alleen verhoogd wanneer de pijn of benauwdheid toeneemt. Dit bepaalt hoeveel morfine u nodig heeft. Daarbij is het goed om te weten dat de dosis van morfine in principe geen bovengrens heeft. Er zijn mensen die het honderdvoudige van de dosering waarmee ze gestart zijn, krijgen toegediend.
Is 40 mg morfine veel?
Aanpassing aan de pijn De kans op verslaving aan morfine is gering. De reden dat de dosering van morfine wordt aangepast, is omdat de pijn of de kortademigheid toeneemt. Er is dan meer morfine nodig om de pijn te bestrijden. Daarbij is het goed te weten dat de dosering van morfine in principe geen bovengrens heeft.
Hoe kan morfine worden toegediend?
Morfine kan op verschillende manieren worden toegediend, namelijk met: Pleisters, via een injectie, met pijnstillers, tabletten of via een pomp.
Wat zijn de bijwerkingen van morfine?
Andere bijwerkingen van morfine 1 misselijkheid, 2 duizeligheid, 3 sufheid, 4 moeite met plassen 5 jeuk (meld jeuk wel direct bij de arts, het kan namelijk een allergische reactie zijn)
Hoe werkt morfine in de hersenen?
Morfine zorgt ervoor dat het ‘bericht’ in de hersenen niet of minder sterk aankomt. Hierdoor voelt u de pijn minder en reageert u er rustiger op. Effect. Afhankelijk van het soort toediening is het effect op zijn sterkst: gewone tabletten en drank: binnen 1 tot 2 uur;
Waarom gebruiken artsen morfine?
Artsen vergeten te vaak dat mensen die morfine krijgen (of het nu via pleisters is of via injecties) heel vaak misselijk worden. Dat betekent dus dat sommige mensen veel moeten overgeven of daardoor geen zin meer hebben in eten. Het beste is om bij het gebruik van morfinepreparaten ook direct een anti-misselijkheidsmiddel te krijgen als primparan.