Wat zijn de gevolgen van een slechte mondhygiene?

Wat zijn de gevolgen van een slechte mondhygiëne?

Dat een slechte mondgezondheid de kans op longontsteking, aderverkalking en hart en vaatziekten verhoogt, was al bekend. Nu blijkt uit diverse onderzoeken dat mensen met een slechte mondhygiëne of parodontitis een hoger risico lopen om hersenaandoeningen zoals dementie en de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen.

Wat is slechte mondhygiëne?

Als je niet goed poetst, kan tandvlees gaan ontsteken Hierbij ontstaan er bacteriën in de mond die je ziek kunnen maken. Wanneer je tandvlees bloedt, kunnen deze bacteriën in de bloedbaan terechtkomen en daar kan vervolgens het hele lichaam iets van merken.

Waar je op moet letten tijdens het uitvoeren van de gebitsverzorging?

2 Een vegetatieve cliënt mag geen gebitsprothese dragen. 2 Poets tanden en kiezen met fluoridehoudende tandpasta. 2 Reinig de ruimte tussen tanden en kiezen en tandvlees met ragers, tandenstokers of flossdraad. 2 Borstel het gehemelte dagelijks voorzichtig schoon.

Wat is Tandpocket?

De tandvleespocket, ook bekend als de tandpocket, is een ruimte die zich nabij de hals van de tand, kies of implantaat bevindt, tussen de tandvleesrand en de tand zelf. Een tandarts of mondhygiënist bepaalt met een parodontale sonde hoe diep de pockets zijn.

Welke 6 ziekten kun je krijgen als je je mond niet goed verzorgt?

Mondgezondheid en ziekten

  1. 1 Diabetes.
  2. 2 Overgewicht.
  3. 3 Zwangerschap.
  4. 4 Longaandoeningen.
  5. Reuma.
  6. Hart- en vaatziekten.
  7. Dementie en de ziekte van Alzheimer.
  8. Ongezonde gewoonten, slechte voedingsgewoonten en medicijngebruik.

Wat gebeurd er als je 1 dag je tanden niet poetst?

Na een dag Na ongeveer 24 uur begint er al een dun laagje plaque op je tanden te ontstaan. Er zal geen schade ontstaan binnen een dag, maar het proces is wel in gang gezet.

Wat is een goede mondhygiëne?

Door twee keer dag je tanden te poetsen met een hand- of elektrische tandenborstel en een fluoridehoudende tandpasta voorkom je tandplak en gaatjes. Aangevuld met het reinigen tussen je tanden en kiezen (flossen, rageren, stokeren), een mondspoeling op zijn tijd en een tongschraper, ben je ontzettend goed bezig.

Hoe vaak per dag moet het gebit gereinigd worden?

Wij raden aan om de prothese twee tot drie keer per dag schoon te maken met een speciale borstel en reinigingsmiddel. Deze kunt u kopen bij de drogist. Ook is het verstandig om uw gebit af te spoelen, elke kaar nadat u iets heeft gegeten.

Hoe verzorg je de mond als iemand een gebitsprothese draagt?

Het reinigen van een prothese Gebruik het liefst geen tandpasta, dit schuurt teveel waardoor de prothese ruw wordt en er makkelijker bacteriën op blijven zitten. ’s Nachts kan de prothese in water of speciaal reinigingsmiddel bewaard worden.

Is een behandeling bij een parodontoloog pijnlijk?

IS DE BEHANDELING PIJNLIJK? Het meten van de pockets en het reinigen van de tanden en kiezen kan gevoelig zijn. U kunt daarom kiezen voor een verdoving. Onze zorgverleners nemen uitgebreid de tijd om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Kunnen pockets verdwijnen?

Reinig ook dagelijks de ruimten tussen uw tanden en kiezen met tandenstokers, ragers of flossdraad. Alleen door uw optimale inzet heeft het tandvlees de mogelijkheid zich opnieuw te hechten aan het tandoppervlak. De ‘zieke’ pockets zullen afnemen en/ of zelfs verdwijnen.

Welke Mondaandoeningen zijn er?

Wij zetten een aantal aandoeningen voor je op rij en geven je adviezen en tips om ze aan te pakken.

  1. Aften. Aften zijn ontstekingsachtige, pijnlijke zweertjes, meestal grijswit met een rode rand er omheen.
  2. Koortslip.
  3. Cariës (gaatjes)
  4. Gingivitis (tandvleesontsteking)
  5. Parodontitis.
  6. Schimmelinfectie.
  7. Drukplek.