Wat zijn complicaties van infuus?

Wat zijn complicaties van infuus?

De meest bekende complicaties van het inbrengen van een subcutaan infuus zijn roodheid van de huid, pijn, oedeem of harde plekken in de huid. De oorzaak hiervan kan een ontsteking zijn of een verkeerd geplaatste infuuscanule.

Waarom krijg je een infuus?

Via een infuus kan medicatie of vocht worden toegediend. Ook als een patiënt een centrale lijn heeft kan het nodig zijn om daarnaast een perifeer infuus in te brengen, bijvoorbeeld omdat een patiënt veel medicatie gebruikt, die niet tegelijkertijd via hetzelfde infuus kan of mag worden toegediend.

Hoe lang blijft infuus in je lichaam?

Een PICC-lijn kan maanden tot ongeveer een jaar in het lichaam aanwezig blijven. Hoe lang de PICC-lijn blijft zitten, is afhankelijk van uw behandeling en het verwachte ziektebeloop. Doorgaans wordt de PICC-lijn na het afsluiten van de behandelingen door de verpleegkundige verwijderd.

Hoe controleer je of een infuus goed zit?

Dit laatste kan een tweede persoon doen. Controleer of de canule goed zit: de vloeistof loopt gemakkelijk in, er is geen zwelling rond de insteekplaats en de cliënt heeft geen pijnklachten. Vóór het inbrengen van de canule. Verwijder voor het aanprikken zo nodig overmatige haargroei.

Kun je thuis infuus krijgen?

Infuustherapie thuis wordt vaak gegeven met behulp van een infuuspomp. Deze ontvangt u van ons. Hiermee kan de toediening exact worden ingesteld zodat de medicatie nauwkeurig inloopt. De verpleegkundige van de thuiszorg stelt de pomp voor u in volgens de opdracht van uw behandelend arts.

Hoe voel je je na een Ijzerinfuus?

Soms: kriebelingen, jeuk of tintelingen zonder dat daar aanleiding voor is, lage bloeddruk, roodheid, smaakstoornissen, gestoorde spijsvertering met als verschijnsel een vol gevoel in de bovenbuik, pijn in de maagstreek, boeren, misselijkheid, braken en zuurbranden, winderigheid, huiduitslag met hevige jeuk en vorming …

Wat zijn de bijwerkingen na een Ijzerinfuus?

De volgende klachten kunnen zich voordoen:

  • hoofdpijn;
  • duizeligheid;
  • metaal smaak in de mond;
  • misselijkheid;
  • buikpijn;
  • verstopping;
  • diarree;
  • uitslag;

Hoe plaats ik een Vlindernaald?

a Pak met de niet-injecterende hand een brede huidplooi op. b Pak met de andere hand de vleugelnaald of de kunstof canule. c Breng de vleugelnaald of de kunststof canule halverwege de huidplooi onder een hoek van 30° – 45° in. d Laat de opgenomen huidplooi los.

Waarom geven mensen een infuus?

Waarom. Er zijn verschillende redenen om iemand een infuus te geven: Voor het geven van medicijnen die snel moeten werken: bijvoorbeeld om de bloeddruk te verhogen, of hele sterke pijnstillers voor tijdens een operatie. Voor het geven van vocht: bijvoorbeeld bij mensen die uitgedroogd zijn.

Hoe lang duurt het toedienen van een infuus?

Het toedienen van het infuus duurt in totaal ongeveer twee uur. U hoeft niet in bed te liggen. Als de behandeling klaar is, kunt u zelf weer naar huis. Uw behandelend arts heeft met u afgesproken hoe vaak u een ijzerinfuus moet krijgen. Dat kan variëren van één tot meerdere keren per week en in de regel duurt de behandeling in totaal vier weken.

Wat zijn de verschillen tussen infuus en Centraal infuus?

Soorten infusen. We onderscheiden het perifeer infuus en het centraal infuus. Het inbrengen van ieder infuus werkt op dezelfde manier. Het centraal infuus is enigszins anders vanwege de extra voorzorg. Perifeer infuus. Een perifeer infuus, ook wel perifeer veneus infuus genoemd (vene betekent ader), komt het meest voor.

Waarom een infuus inbrengen?

Infuus inbrengen. Het is belangrijk dat een infuus goed wordt ingebracht. Als een infuus door een deskundige wordt aangebracht in de hand of arm, dan is de kans groot dat dit goed (lees: zonder complicaties) gebeurt. Het vakkundig “aanprikken” van een infuus doet altijd pijn, maar niet uitermate hevig.