Wat zijn bijwerkingen van anti-epileptica?
Wat zijn de bijwerkingen van medicijnen tegen epilepsie?
- slaperigheid.
- duizeligheid.
- langzamer reageren.
- vermoeidheid.
- droge mond.
- misselijkheid.
- iets minder scherp zien.
- hoofdpijn.
Wat is noodmedicatie?
Duurt een aanval langer dan 5 minuten of gaat de ene aanval over in de volgende? Dan heb je speciale medicijnen nodig. Deze medicijnen heten coupeer- of noodmedicatie.
Wat zijn de bijwerkingen van Keppra?
De meest voorkomende bijwerkingen van Keppra (waargenomen bij meer dan 1 op de 10 patiënten) zijn nasofaryngitis (keel- en neusontsteking), slaperigheid en hoofdpijn.
Waar moet je opletten bij anti-epileptica?
Adviezen bij gebruik van anti-epileptica Uw medicatie neemt u altijd in, ook als u een andere ziekte heeft. Als u door een arts andere medicijnen krijgt voorgeschreven, geef dan altijd aan dat u anti-epileptica gebruikt. Als u medicatie heeft uitgebraakt, neem de dosis dan nogmaals in. Neem uw medicijnen regelmatig in.
Waar is diazepam voor?
Belangrijk om te weten over diazepam. Diazepam maakt u rustiger, minder angstig, ontspant uw spieren en vermindert uw ontwenningsverschijnselen. Ook stopt het epilepsie-aanvallen. Bij angstgevoelens, gespannenheid, paniekstoornissen, slapeloosheid, alcoholontwenning, spierkrampen, epilepsie en onrust .
Wat is een epilepsie?
Epilepsie is een aandoening waarbij aanvallen voorkomen. Die aanvallen ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen. Epilepsie kent verschillende vormen en ook verschillende soorten aanvallen. Er is ook verschil in oorzaak waardoor epilepsie kan ontstaan.
Wat zijn de oorzaken van epilepsie?
Vaak is de oorzaak van epilepsie niet bekend. Hoe graag mensen het ook willen weten. Soms is een beschadiging in de hersenen of in het hersennetwerk de bron, soms speelt erfelijkheid een rol. Bij meer dan de helft van de mensen met epilepsie is geen oorzaak te vinden.
Hoe lang niet werken na epileptische aanval?
Ongeveer 70% van de mensen met epilepsie is dankzij medicatie aanvalsvrij. Daardoor kunnen zij meestal gewoon blijven werken. Voor mensen die nog regelmatig aanvallen hebben, ligt dat vaak anders. Voor hen is de kans groter dat zij problemen krijgen met het vinden of behouden van werk.