Inhoudsopgave
Wat zijn ambulante diensten?
Ambulante diensten zijn diensten waarbij je je voor behandeling of begeleiding (meestal op afspraak) verplaatst naar de dienst. Nadien ga je terug naar huis. In sommige gevallen komt de zorgverstrekker bij je thuis langs, zodanig dat je je niet moet verplaatsen.
Wat doet ambulante hulp?
Ambulante zorg wordt ook wel extramurale zorg (buiten de muren) genoemd en houdt in dat iemand die zorg nodig heeft, zelf naar een specialist gaat. Ambulant betekent in het Latijn dan ook ‘in staat om te lopen’.
Wat is een ambulante behandeling?
Ambulante behandeling houdt in dat u (bijvoorbeeld een keer per week) een gesprek heeft met een behandelaar op een van onze Mondriaan locaties of bij u thuis. Ambulante behandeling vindt plaats wanneer u psychische of psychosociale problemen heeft waarvoor geen opname nodig is.
Welke vier soorten van ambulante handel zijn er?
Ambulante handel kan plaatsvinden op de openbare en private markten, op de openbare weg, het openbaar domein, bij de koper thuis, op evenementen, commerciële parkings en private plaatsen gelegen langs de openbare weg.
Wat is ambulante dagbehandeling?
Een ambulante behandeling is wanneer je niet opgenomen wordt in een kliniek maar op vaste tijden in de week een behandeling volgt voor jouw verslaving of eetstoornis. Changes GGZ biedt een ambulante dagbehandeling voor verslaving of eetstoornissen.
Wat doet een ambulant begeleider GGZ?
Als ambulant begeleider help je personen met allerlei problemen. Denk aan mensen met psychische en of fysieke problemen en of problemen op het gebied van verslaving. Ambulant betekent dat je niet op dezelfde plek werkt maar vaak bij de mensen thuis komt en naar cliënten, patiënten toe gaat.
Wat zijn voorbeelden van ambulante handel?
Ambulante handel is het meest bekend in de vorm van marktkramen, rijdende snackbars, kiosken, vis- en oliebollenkraampjes en bloemenstalletjes; maar ook de ouderwetse scharensliep en modernere verkopers aan de deur horen erbij.
Wat kost een leurderskaart?
Voor een leurkaart betaal je 150 euro. Een hulpleurkaart voor een medewerker kost 100 euro. Een hulpleurkaart met beperkte duur kost 50 euro. Je moet de aanvraag doen vóór je gaat verkopen.