Wat zie je allemaal op een MRI scan van de nek?

Wat zie je allemaal op een MRI scan van de nek?

MRI scan van de nek voor onderzoek naar chronische nekklachten of gevolgen van trauma: Vernauwing (stenose), fracturen, tussenwervelschijven, ontstekingen, ruggenmerg, nekwervels, en tumoren in beeld gebracht.

Kun je op een MRI scan alles zien?

Een CT-scan geeft een arts een compleet overzicht van bijvoorbeeld het gehele boven- en onderlichaam. Een MRI daarentegen laat meestal maar een beperkter deel van het lichaam zien, bijvoorbeeld alleen de onderbuik en toont organen meer op detailniveau.

Waarom MRI scan hals?

De reden om een MRI onderzoek van de hals uit te voeren ligt voornamelijk in de evaluatie van een zwelling of afwijking in de hals, in de schildklier of in de mond en keelholte. Ook bepaalde afwijkingen vastgesteld op andere onderzoeken zoals bijvoorbeeld een CT-scan vereisen vaak een aanvullende MRI-scan.

Hoe lang duurt een MRI-scan hals?

Het is belangrijk voor het onderzoek dat u stil blijft liggen. Bewegingen kunnen het onderzoek verstoren waardoor de opnames mogelijk mislukken. Bij sommige onderzoeken van het hoofd- / halsgebied is het noodzakelijk contrastmiddel toe te dienen via een infuus in de arm. Het onderzoek duurt tussen de 15 tot 60 minuten.

Wat zie je op een MRI met contrastvloeistof?

MRI-scan met contrastvloeistof Bij een MRI-scan wordt vaak met contrastvloeistof gewerkt. De contrastvloeistof zorgt ervoor dat verschillende weefsels op de foto meer contrast hebben. Ze zijn dan beter van elkaar te onderscheiden. Meestal krijg je de contrastvloeistof via een infuus toegediend voordat de scan start.

Hoe lang duurt een MRI scan hals?

Hoe lang duurt een CT scan van de hals?

Vervolgens wordt de patiƫnt(e) op de beweegbare onderzoekstafel van de CT-scan in rugligging gecentreerd met het hoofd gefixeerd in een hoofdsteun. Aansluitend wordt de CT-scan uitgevoerd. De totale duur van het onderzoek bedraagt ongeveer 5 minuten.