Wat zegt de kleur van de auto over de bestuurder?

Wat zegt de kleur van de auto over de bestuurder?

Zo schijnt rood voor energiek en daadkrachtig te staan en geel voor intelligent. Uit Brits onderzoek blijkt dat bestuurders van blauwe auto’s het agressiefst rijden. Op plaats twee en drie staan bestuurders van zilveren en zwarte auto’s. In sommige landen moet je daarom zelfs een hogere premie betalen.

Wat zegt een witte auto?

Heb jij gekozen voor een witte vierwieler? Dan ga jij voor jeugdigheid en fris. Jij bent enthousiast en hebt goede zin in het ongecompliceerde leven en rijd met jouw geliefde wagen alle avonturen tegemoet. Jij voelt je jong, maar bent een tikje perfectionistisch en naïef.

Hoeveel bijtelling 2021?

De bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de auto. In 2021 zijn er 2 tarieven voor de bijtelling: 12% en 22%. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld.

Lees ook:   Wat is een wettelijke erfdienstbaarheid?

Welke auto past het beste bij mij?

Met Wensauto.nl kan iedereen snel en makkelijk vaststellen welke auto écht bij hem of haar past. Nog beter gezegd: de auto die hij of zij écht wil. De meeste automobilisten rijden namelijk niet in de auto die zij echt willen.

Waarom een dure auto?

Dure, grote SUV’s en auto’s uit het hogere segment zijn veel minder betrouwbaar dan kleine auto’s, zo blijkt uit een nieuw rapport. Een hogere prijs betalen voor een nieuwe auto kan betekenen dat je een comfortabeler of sneller voertuig krijgt, maar het is absoluut geen garantie voor een grotere betrouwbaarheid.

Wat is de veiligste kleur voor een auto?

Uit onderzoek van Centraal Beheer (2018) zijn de minst aangereden kleuren auto’s groen (1,29% aanrijdingen), geel (1,52% aanrijdingen) en rood (1,88% aanrijdingen). Deze kleuren auto’s zijn het minst betrokken in aanrijdingen door de opvallende kleuren.

Is een witte auto handig?

Moet je een witte auto kopen of niet? Bij een witte auto zie je vaak als eerste vuil of vliegjes na een ritje. Dit door het contrast met de kleur. Maar aan de andere kant, op donkere auto’s zijn krassen weer eerder zichtbaar.

Lees ook:   Wat is de normale kleur van urine?

Hoe bereken je de netto bijtelling van een auto?

De fiscale bijtelling wordt berekend op basis van een percentage van de fiscale waarde (cataloguswaarde) van de auto. Om de netto bijtelling te berekenen vermenigvuldig je dit bedrag met het tarief inkomstenbelasting dat voor jou van toepassing is.

Hoeveel bijtelling is normaal?

Als u per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt, dan krijgt u te maken met bijtelling. Dit is een percentage van de nieuwwaarde van de auto. U moet hierover inkomstenbelasting betalen. Voor de meeste auto’s geldt een bijtellingspercentage van 22% over de cataloguswaarde.