Inhoudsopgave
Wat zeggen na ontslag?
Zeg kort wat er gebeurd is bij je vorige werkgever en wat je geleerd hebt. Kom met een positief verhaal. Vertel wat je graag deed op je werk. Waak erover dat je niet afgeeft op ex-collega’s.
Hoeveel krijg ik uitbetaald bij ontslag?
De arbeidsovereenkomstenwet stelt dat de opzegvergoeding gelijk is aan het loon dat overeenstemt met de duur van de opzegtermijn, of met het resterende gedeelte van die termijn. De vergoeding omvat niet alleen het gewone loon, maar ook alle voordelen zoals vermeld in uw arbeidsovereenkomst.
Hoe formuleer jij de negatieve reden van vertrek bij je vorige werkgever?
Wanneer reisafstand de reden van vertrek is geweest, kun je dit gewoon benoemen. Je spreekt namelijk negatief over de afstand en niet over de werkgever. Het is wel aan te raden om er een positieve wending aan te geven om jezelf te verkopen. Het blijft immers een sollicitatiegesprek.
Hoe ontslag uitleggen sollicitatie?
Ontslag noemen in de sollicitatiebrief?
- Richt je brief vooral op waarom je bij dat nieuwe bedrijf wilt werken en wat jouw sterke kanten zijn. Licht die sterke kanten toe aan de hand van feiten.
- Vind je toch dat je je ontslag moet noemen, geef dan een positieve draai aan de formulering van de reden van je ontslag.
Hoe kan ik mij laten ontslaan?
Juridisch heb je 3 mogelijkheden hoe je officieel je ontslag kan geven: een ontslagbrief afgeven (waarvan je een kopie laat tekenen voor ontvangst), een aangetekende brief opsturen of bij gerechtsdeurwaardersexploot. Breng tegelijk ook je directe chef op de hoogte.
Hoeveel ontslagvergoeding krijg ik netto?
Een ontslagvergoeding wordt bruto berekend. Je werkgever schat je jaarinkomen in en past de geldende regels toe om je een netto vergoeding uit te keren. Afhankelijk van de hoogte van je inkomen, houd je zonder maatregelen te treffen 50 tot 63% van je ontslagvergoeding netto over.
Waarom terug naar vorige werkgever?
Leg je idee om terug te keren aan hem of haar voor. Vraag daarbij of hij of zij eerlijk wil aangeven wat jouw kansen zijn. Daarbij telt niet alleen wat de interne mening was over jouw prestaties en vaardigheden, maar ook hoe de organisatie je vertrek beleefde.