Wat zeg je in een introductie?

Wat zeg je in een introductie?

Gebruik 1-2 zinnen om uit te leggen waarom het belangrijk is. Voor jou zal de reden waarom je artikel belangrijk is wel helder zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn voor je lezer. Geef duidelijk aan wat je artikel voor toegevoegde waarde heeft, zodat je lezers misschien dan wel kiezen om toch door te lezen.

Wat zeg je in de introductie?

In de inleiding wil je:

  • het onderwerp introduceren,
  • de lezer interesseren, en.
  • de relevantie van het onderwerp aantonen.

Wat moet er in een introductie?

In je inleiding geef je algemene informatie over je onderwerp en baken je je onderwerp af zodat je lezer weet waar je onderzoek over gaat. Met die informatie beschrijf je jouw doelstelling, probleemstelling en presenteer je de hoofdvraag en deelvragen van je scriptie.

In de inleiding wil je: het onderwerp introduceren, de lezer interesseren, en. de relevantie van het onderwerp aantonen.

Wat is een introductie tekst?

Een goede introductie geeft de lezer een duidelijk beeld van waar een tekst over gaat. De korte inleiding legt de basis voor je betoog, er worden vragen in gesteld die later beantwoord worden en de lezer wordt bovendien aan het denken gezet.

Waar moet een introductie aan voldoen?

Hoe schrijf je een leuke introductie?

Patel geeft negen tips om een pakkende inleiding te schrijven.

  1. Houd je eerste zin kort.
  2. Zeg iets ongewoons.
  3. Herhaal de kop niet.
  4. Houd de inleiding kort.
  5. Gebruik minstens éénmaal het woord ‘jij’ (of u)
  6. Wijd één tot twee zinnen aan het beschrijven waar je stuk over gaat.

Hoe introduceer je je onderwerp?

Bij de introductie van je onderwerp kan je gebruik maken van het stellen van een aantal vragen of het aankondigen van wat je verder in de tekst gaat bespreken. Je geeft jouw mening over het onderwerp of formuleert de vraagstelling/het probleem. In het middenstuk werk je je onderwerp uit.