Wat wordt er opgehaald met grofvuil?

Wat wordt er opgehaald met grofvuil?

Grofvuil is afval dat te groot is voor de vuilniszak, bijvoorbeeld kapotte matrassen, tapijt, meubels en grote stukken piepschuim. Je kunt het in veel gemeenten laten ophalen.

Wat wordt verstaan onder grofvuil?

Grofvuil is huishoudelijk afval dat niet in een container, minicontainer (kliko) of vuilniszak past. Of afval dat hiervoor te zwaar is. Er zijn 4 soorten: Brandbaar afval, zoals een bankstel, stoelen, kasten, houten planken, kapotte matrassen, plastic speelgoed of tuinstoelen.

Wat mag je als grofvuil buiten zetten?

Wat mag u aanbieden bij een grofvuilafspraak?

  • meubels (zoals tafels, banken, stoelen, bedden, kasten, dressoirs, tuinmeubels)
  • vloerbedekking (zoals tapijt, laminaat)
  • houten planken en balken.
  • metaal (zoals strijkplanken, bureaustoelen, wasrekken)
  • verpakkingsmaterialen (zoals kartonnen dozen, piepschuim)

Hoe vaak is mijn container geleegd?

Op de website van Cyclus kunnen inwoners hun aanbiedgegevens van het restafval nu dus eenvoudig checken. De informatie wordt elke maand geactualiseerd. De aanbiedgegevens die op de website getoond worden, komen uit de registraties van de software op het inzamelvoertuig of de verzamelcontainer.

Hoe laat mag grofvuil naar buiten?

Waar en wanneer u grofvuil of tuinafval op straat zet U mag het vanaf 22.00 uur op de avond voor de ophaaldag aanbieden. Bied uw grofvuil of tuinafval aan op de stoep voor uw huis.

Welke dag grofvuil Amsterdam Oud Zuid?

Vraag het na op 14 020 of kijk op amsterdam.nl/buurten/buurtzoeker. U kunt op amsterdam.nl/afval ook direct met uw postcode of adres uitzoeken op welke dagen er bij u grof afval wordt opgehaald.

Hoeveel betaal je voor grofvuil?

Het laten ophalen van grof huishoudelijk afval van maximaal 2 m3 kost in 2021 25 euro. Hetzelfde geldt voor het laten ophalen van 4 m3 snoeihout. Het laten ophalen van bouw- en sloopafval kost 65 euro per BigBag. Het aanbieden van grote huishoudelijke elektrische apparaten blijft gratis.

Wat kost lediging restafval?

Vast deel: tarieven 2022

Volume liters Inzamelmiddel Tarief per aanbieding
140 Grijze container € 8,65 (€ 7,96)
240 Grijze container € 14,83 (€ 13,64)
Kleine opening Ondergrondse container € 1,39 (€ 1,28)
Grote opening Ondergrondse container € 2,78 (€ 2,56)

Is wasmachine grofvuil?

U kunt de apparaten inleveren bij een gemeentelijke verzamelplaats; U kunt de apparaten op de stoep zetten bij het huisvuil; U kunt een afspraak maken met de gemeentelijke ophaaldienst (voor grofvuil).