Wat werkt bij jeugdigen met gedragsproblemen?

Wat werkt bij jeugdigen met gedragsproblemen?

Bij het verminderen van gedragsproblemen en stoornissen zijn twee behandelprincipes het meest effectief, namelijk gedragstherapie en cognitieve gedragstherapie (CGT). Uitgangspunt bij gedragstherapie is dat gedrag bepaald wordt door wat eraan voorafgaat, en wat erop volgt.

Wat is een passieve Copingstijl?

Een passieve copingstrategie lijkt tijdelijk aanlokkelijk als troost, maar schuift het probleem naar voren. Of het zorgt er voor dat je later op een ander gebied problemen gaat krijgen. Een voorbeeld daarvan is drugs gebruiken of dronken willen worden om alles maar te vergeten. Dat zal je lichaam geen goed doen.

Heeft mijn kind een gedragsstoornis?

Als een kind of een jongere minimaal 6 maanden lang opstandig, negatief, vijandig en zelfs gewelddadig gedrag vertoont wordt dit gedefinieerd als een gedragsstoornis. De twee belangrijkste gedragsstoornissen zijn de ODD (oppositional defiant disorder) en CD (conduct disorder).

Wat zijn complexe gedragsproblemen?

Het betreft ernstig dwars en opstandig gedrag, prikkelbaar, boos of woedend gedrag, anderen ergeren, agressief gedrag en/of antisociaal gedrag. Een uniforme richtlijn voor diagnostiek en behandeling van ernstige gedragsproblemen is om meerdere redenen van belang.

Welke 7 Copingstijlen zijn er?

Een veelgebruikte indeling is:

  1. Actief aanpakken en oplossen.
  2. Verdoving zoeken.
  3. Vermijding.
  4. Sociale steun zoeken.
  5. Machteloze passiviteit of depressief reactiepatroon.
  6. Het uiten van je emoties.
  7. Geruststellende gedachten.

Welke verschillende Copingstijlen zijn er?

Er bestaan twee mogelijke copingstrategieën: probleemgerichte coping, waarbij u de oorzaak van een probleem aanpakt; emotiegerichte coping: waarbij u leert omgaan met de negatieve emoties die bij mentale problemen komen kijken.