Wat voor woord is regelmatig?
Als bijwoord zijn geregeld en regelmatig synoniemen van elkaar. De betekenis is dan: ‘op gezette tijden’, ‘herhaaldelijk’ of ’tamelijk vaak’. (1) Ik ga daar geregeld / regelmatig een broodje eten. (2) Ze is geregeld / regelmatig verkouden.
Is prima beter dan goed?
Prima betekent in het moderne Nederlands iets als ‘er is weinig tegen in te brengen’; erg jubelend is het niet. Zelfs het, toch ook niet overdreven uitbundige, goed is normaliter positiever.
Hoeveel is regelmatig?
regelmatig = op veel momenten, veel keren vb: ik zoek mijn ouders regelmatig op Synoniemen: dikwijls vaak veel veelvuldig Tegenstellingen: weinig min [3]met vaste tijdsduur ertussen vb: ik zoek mijn ouders regelmatig opeen regelmatig werk…
Wat is goed taalgebruik?
De uitspraak is duidelijk verstaanbaar, ondanks een eventueel accent, af en toe een verkeerd uitgesproken woord en/of haperingen. Vertoont een redelijke grammaticale beheersing. Aarzelingen en fouten in zinsbouw zijn eigen aan gesproken taal en komen dus voor, maar worden zo nodig hersteld.
Wat is prima voor cijfer?
Toen ik begin jaren 90 op de basisschool zat, had je zo’n lijstje hoe cijfers zich verhielden tot woorden en als ik het mij goed herinner was 5 “matig” , 6 “voldoende”, 7 “ruim voldoende”, 8 “goed”, 9 “zeer goed” en een 10 was dan “prima” of “uitstekend”.
Wat is beter dan goed?
gezond (bn) : beter, blakend, fit, goed, kiplekker, valide, welvarend.
Wat zijn archaïsche woorden?
Een archaïsme (Grieks: Αρχαϊσμός, oud, uit het verleden) is een verouderde taalvorm, een verouderde zinsconstructie of een verouderd woord. Ook oude en pseudo-oude spelling kan als zodanig worden beschouwd. Archaïsmen komen vooral voor in wettelijke, ambtelijke en Bijbelse taal.
Wat is het verschil tussen regelmatige en onregelmatige werkwoorden?
werkwoord dat bij de vervoeging* wisselingen van klinkers* en/of medeklinkers* vertoont. Voorbeelden: lopen – liep – gelopen; brengen – bracht – gebracht. Als de vervoeging buiten de klinkerwisseling regelmatig verloopt, wordt een onregelmatig werkwoord ook sterk werkwoord genoemd.
https://www.youtube.com/watch?v=ugHLR9Lpfco