Wat vermelden bij bod op huis?

Wat vermelden bij bod op huis?

Geachte heer/mevrouw [naam ontvanger e-mail], Naar aanleiding van de bezichtiging wil ik graag een bod uitbrengen op de woning aan de [straat + huisnummer] in [plaatsnaam] met postcode [postcode]. Ik ben erg enthousiast over deze woning vanwege [benoem hier een eventuele speciale reden dat je hier graag zou wonen].

Hoe breng je een bod uit?

Dit kan telefonisch, schriftelijk, per e-mail of zelfs soms via de site van de verkoopmakelaar. Stuur ook altijd nog een mailtje met daarin je bod, zodat je het zwart-op-wit hebt staan. Heb je geluk, dan wordt het bod meteen geaccepteerd. Maar in de meeste gevallen doet de verkoper een tegenbod.

Hoe dien je een bod in?

U kunt uw bod doen per brief/mail of telefoon. Het voordeel van bellen is dat u direct de reactie kan peilen van de verkoopmakelaar. Het is wel verstandig om uw bod daarna schriftelijk te bevestigen op basis van onderstaand voorbeeld.

Wat zet je op een Biedingsformulier?

Hierbij begin je met het woord ‘bod’ en daarna met het adres van de nieuwe woning. Daarna zet je de informatie erin wat erin moet. Zo meld je dat je voor een tweede keer de woning bent gaan bekijken en om welke woning het precies gaat.

Hoe ziet een bieding eruit?

Geachte heer/mevrouw [naam verkoper/verkoopmakelaar], Afgelopen week hebben wij voor de tweede keer uw woning bezichtigd. Het gaat om de woning aan de [straat + huisnummer], [postcode], [plaats]. Wij hebben besloten om een bod uit te brengen van € 200.000 (zegge tweehonderdduizend euro) kosten koper.

Hoe lang mag een verkoper nadenken over een bod?

Je kan er dezelfde dag nog uitkomen of er weken over doen. Deze tijd kan in je voordeel werken, maar ook in je nadeel. Uiteraard kan je zelf een termijn stellen waarin je een tegenbod wilt ontvangen. Geef dit dan door aan de verkopend makelaar wanneer je jouw bod uitbrengt.

Hoe lang duurt het voor je een reactie op een bod krijgt?

Hoelang het duurt voordat je een tegenbod ontvangt, hangt af van de situatie en de strategie van de verkoper. Over het algemeen antwoordt de verkopend makelaar telefonisch op jouw openingsbod, al dan niet met een tegenbod. Gewoonlijk reageert de verkopend makelaar eerder bij een goed bod.