Wat verhoogt de waarde van je huis?

Wat verhoogt de waarde van je huis?

Je huis wordt meer waard door extra m3 (aanbouw/ dakkapel), meer comfort (luxere keuken/ badkamer) en kostenbesparende isolaties, zonnepanelen en meer. Een hoger energielabel (A/B) zorgt alleen al voor gemiddeld €6.000 meer waarde van je woning.

Hoe wordt de waarde van een huis geschat?

De schatter zal ter plaatse de nodige gegevens verzamelen om het huis te kunnen schatten. Zo zal hij bijvoorbeeld rekening houden met het bouwjaar, het kadastraal inkomen, het al dan niet aanwezige bodemattest, de EPC, de elektrische keuring en de oppervlakte van de grond.

Is een bad meerwaarde voor je huis?

Maar ook het renoveren van de badkamer kan leiden tot een fikse waardevermeerdering van uw woning. Wanneer u kiest voor het verbouwen of renoveren van uw badkamer, dan levert dit al snel een waardevermeerdering op tot 50 procent van de geïnvesteerde verbouwingskosten.

Lees ook:   Wat moet je doen als je derde wiel bent?

Hoeveel wordt huis meer waard na verbouwing?

Je kunt gemiddeld echter uitgaan van een waardevermeerdering van 60 tot 100% van de geïnvesteerde kosten. Het woonoppervlak van je huis kun je niet alleen vergroten door een uitbouw. Ook een aanbouw levert extra vierkante meters woonruimte op.

Welke verbouwing levert geld op?

Denk vooral aan stevige kozijnen, deuren en ramen en aan het zetten van een goed slot op al je ramen en deuren. Alhoewel deze twee ruimtes zeer smaakgevoelig zijn, dan nog kan het winstgevend zijn om te investeren in het verbouwen van de keuken of de badkamer.

Wat is Vetusteit?

De vetusteit of sleet aan een gebouw is de waardevermindering op basis van de ouderdom, het gebruik, de frequentie van het onderhoud en de kwaliteit van het onderhoud. Dit is met andere woorden de slijtagegraad van het te ramen goed die normaal in verhouding ligt met de leeftijd van de woning.

Lees ook:   Heeft een conifeer veel water nodig?

Waar kijkt een huis schatter naar?

Ze bekijken de markt en vergelijken prijzen van gelijkaardige woningen in de buurt. De schatter brengt steeds ook een bezoek waarbij hij alle ruimtes van de woning inspecteert. Een opgeruimd huis maakt het voor de schatter makkelijker om zijn werk uit te voeren.

Is een zwembad een meerwaarde?

De voordelen van een zwembad Over het algemeen stelt men dat een zwembad de waarde van een huis vermeerdert met de aankoopwaarde van het zwembad + 20%. Indien u er rekening mee houdt dat Vlamingen zelfs zwembaden kopen van €70.000 en €80.000, dan beseft u dat de waardevermeerderingen snel aanzienlijk oplopen.

Is een nieuwe keuken waardevermeerdering?

Bij een badkamer en een keuken geldt meer dan voor andere verbouwingen dat het een behoorlijk smaakgevoelige verbouwing is. Als je een nieuwe keuken of badkamer wil laten zetten wordt je eigen wooncomfort dus sterk verbeterd, maar verwacht er niet teveel van wat betreft de waardestijging van je huis.

Lees ook:   Hoe schadelijk is houtstook?