Wat valt onder geregistreerde criminaliteit?

Wat valt onder geregistreerde criminaliteit?

Geregistreerde misdrijven. Misdrijven, door de politie vastgelegd in een proces-verbaal van aangifte of in een ambtshalve opgemaakt proces-verbaal.

Hoeveel procent van de criminelen is buitenlands?

In 2020 werd 2,2 procent van de inwoners met een niet-westerse migratieachtergrond verdacht van een misdrijf. Het aandeel verdachten onder de bevolking met een westerse migratieachtergrond was 0,9 procent, en bij een Nederlandse achtergrond 0,6 procent.

Welke bevolkingsgroep steelt het meest?

Onder de grootste groepen jongeren met een migratieachtergrond in Nederland is in 2020 het aantal verdachten het hoogst onder jongeren met een Antilliaanse of Arubaanse migratieachtergrond (41,4 per 1.000 jongeren) en het laagst onder jongeren met een Turkse migratieachtergrond (17,7 per 1.000 jongeren).

Hoeveel procent van Marokkanen is crimineel?

Alleen bij jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar is met 7,8 procent het aandeel verdachten groter bij mensen met een Marokkaanse achtergrond. Dit is bijna tweemaal zo vaak als de gehele niet-westerse groep (4,4 procent) en vijf maal zo vaak als personen met een Nederlandse achtergrond van dezelfde leeftijd (1,6 procent).

Wat is aangiftebereidheid?

De bereidheid van een burger aangifte te doen van een misdrijf waarvan hij of zij slachtoffer is geworden.

Welke afkomst meeste criminaliteit?

Van de onderscheiden groepen zijn mensen met een Antilliaanse of Somalische achtergrond relatief het vaakst verdacht van een misdrijf (rond de 4 procent).

Wie plegen er meer misdrijven allochtone en autochtone Nederlanders?

Dat hangt ervan af hoe je er naar kijkt. In totaal werden in 2012 187.615 mensen van een misdrijf verdacht. 100.096, de meerderheid dus, daarvan zijn autochtone Nederlanders. Maar als je kijkt naar het aantal verdachten als deel van de totale bevolking, dan zijn allochtonen relatief vaker verdacht dan autochtonen.

Waarom stelen Marokkanen zoveel?

Uit de structuur van Marokkaanse gezinnen kun je opmaken dat dat te wijten is aan “coercive behaviour”, dwingend gedrag dat de jongens thuis oppikken bij gebrek aan echte opvoeding. Bij jeugdcriminaliteit spelen sociale, culturele en psychologische kenmerken van de jongeren en hun leefomgeving een belangrijke rol.