Inhoudsopgave
Wat valt er onder distributie?
Distributie is de laatste stap in de logistieke keten. Het beslaat het pad dat je eindproduct van magazijn tot consument aflegt. Hier valt ook het verzamelen van de orders onder en het klaarmaken van de verzending voor een bepaalde klant. Vaak gaat dit via distributiecentra (dc’s) en winkels.
Wat is omgekeerde distributie?
Dit begint vanaf de ontwikkeling en inkoop van een product, via productie en distributie naar de eindafnemer, en heeft als doel om tegen optimale kosten en kapitaalgebruik te voldoen aan de behoeften van de markt. Tevens rekent men ook de omgekeerde goederenstroom reverse logistics tot het domein logistiek.
Wat is een productie magazijn?
Het startpunt ligt in het goederen ontvangst magazijn en omvat materials handling, productieplanning, inkoop, productie en opslag. Het begrip is afkomstig uit de technische bedrijfskunde. In tegenstelling tot supply chain management richt de productielogistiek zich op interne optimalisatie en goederenbeheersing.
Hoe een magazijn inrichten?
Ga snel naar:
- Tip 1: Kies de juiste magazijnstellingen voor je opslag.
- Tip 2: Maak een logische indeling van de magazijnruimte.
- Tip 3: Bepaal de doorloopsnelheid van de goederen.
- Tip 4: Zet de juiste interne transportmiddelen in.
- Tip 5: Maak de looproutes logisch en veilig.
- Tip 6: Kun je automatiseren in het magazijn?
Welke goederenstromen zijn er?
De externe goederenstroom is de weg die goederen afleggen naar de winkel. De interne goederenstroom is de weg die goederen binnen de winkel afleggen. Beide stromen zijn erop gericht om goederen van de fabrikant of leverancier naar de klant toe te leiden.
Wat is de functie van een distributiecentrum?
Een gebouw dat in principe de volgende drie functies kan vervullen, te weten: (1) voorraadfunctie: het opslaan van goederen; (2) groepagefunctie: het hergroeperen van goederen; (3) overslagfunctie: het overladen op een ander transportmiddel.