Inhoudsopgave
Wat te gebruiken ipv Varkenskrabbetjes?
Vroeger werden o.a. varkenskrabbetjes, varkenspoten en zelfs varkensoren voor de erwtensoep gebruikt, maar dat kom je bijna nergens meer tegen. En bovendien kost het best veel werk om het vlees hier vanaf te plukken. Makkelijker is om gewoon karbonades en hamlappen of hamschijf te gebruiken.
Wat is verschil tussen Serrano en parmaham?
Het verschil tussen parmaham, serranoham en Ibérico ham Ibérico ham en serranoham komen allebei van een ander varkensras. Daarnaast zijn de plakken vaak iets breder en is parmaham minder ingedroogd dan de andere soorten. In tegenstelling tot Ibérico ham en serranoham komt parmaham uit Italië in plaats van Spanje.
Wat voor vlees kan je in de erwtensoep doen?
Erwtensoep is gemaakt van o.a. spliterwten, verschillende groentes & rookworst. In snert zit ook nog varkensvlees zoals de schouderkarbonade die ik in dit recept gebruik. De schenkel voeg je toe om een lekkere bouillon te trekken en is dus uitsluitend voor de lekkere smaak.
Wat is het beste vlees voor erwtensoep?
Voor een lekkere erwtensoep gebruik je een mooi stukje varkensvlees met bot. Dat geeft gewoon extra smaak aan je snert. Neem dan een hammetje en laat deze minstens een uur trekken in ruim water tot een mooie bouillon. Daarbij kun je, naast de benodigde spliterwten, varieren wat je wil om een eigen recept te maken.
Wat is het verschil tussen Ibérico en Serrano?
Serranoham is een gedroogde ham van allerlei gekruiste ‘witte’ varkensrassen. Je kunt een goede serranoham herkennen doordat hij donkerroze van kleur is. De ham is dikker en minder gemarmerd dan ibéricoham en de poot korter. Door de kortere en minder rijke voeding is het vet wit, harder en minder soepel.
Welk vlees hamlappen?
Ham is afkomstig van de bil van het varken. De hamlap wordt traditioneel van de achterbout in dikke plakken gesneden. Hamlappen zijn vanwege hun vorm en stevige structuur heel gemakkelijk in reepjes of blokjes te snijden.
Welke ham lijkt het meest op Parmaham?
San Daniele komt ook uit Italië en lijkt op de Parmaham, alleen wordt deze langer (minstens 18 maanden) en met minder zout gerijpt. Hierdoor is de ham zachter, zoeter en minder zout van smaak. San Daniele is hierdoor de perfecte ham om zo te eten.