Wat te doen tegen zwelling na operatie?

Wat te doen tegen zwelling na operatie?

Je kunt de zwelling onderdrukken door een zak gevuld met ijsblokjes tegen de wang te houden. Ook nu geldt dat je contact moet opnemen met de behandelend tandarts of kaakchirurg als de zwelling na twee dagen nog steeds toeneemt en er koorts ontstaat.

Wat kun je doen tegen gezwollen tandvlees?

Wat te doen bij ontstoken tandvlees?

  1. Je tanden en tandvlees schoonmaken (en hierdoor tandplak verwijderen) door tandenstokers en ragers te gebruiken;
  2. Je mond regelmatig (vooral na maaltijden) spoelen met antibacterieel mondwater of een zoutoplossing (½ theelepel zeezout in een glas warm water);

Waarom is mijn tandvlees dik?

Lees ook:   Wat is de oorzaak van donkere ontlasting?

Ontstoken tandvlees kan bloeden, roder dan normaal zijn en wat opgezet zijn. Met goed poetsen en stoken geneest het meestal binnen een paar weken. Veel mensen hebben af en toe last van ontstoken tandvlees.

Hoe lang wennen kunstgebit?

Het kost namelijk wat tijd om te wennen aan uw nieuwe kunstgebit. Het kan een maand tot twee maanden duren voordat u zich comfortabel voelt in uw nieuwe kunstgebit. Uw tandarts of tand technicus zal u in deze beginperiode goed begeleiden.

Hoe lang duurt zwelling wang?

Een dikke wang, een blauwgele verkleuring en een verminderde mondopening zijn na een wat moeilijkere ingreep normaal. De zwelling neemt na 3 tot 5 dagen weer af. Als dit niet het geval is, moet u contact opnemen met de polikliniek.

Hoe lang pijn na Flapoperatie?

Na de flap-operatie De eerste dagen na een flap-operatie kan enige pijn en zwelling optreden. De pijn is met pijnstillers goed te bestrijden. Het geopereerde tandvlees dient tijdens de genezing zoveel mogelijk met rust te worden gelaten zodat u daar gedurende enkele weken geen mondhygiëne mag uitvoeren.

Lees ook:   Hoeveel cm is een module?

Hoe verminder je zwelling in gezicht?

Door te koelen trekken bloedvaten samen waardoor de bloeduitstorting en zwelling minder groot wordt. Daarbij zorgt ijs voor verlichting. Er zijn hiervoor speciale ‘icepacks’ verkrijgbaar, maar je kunt ook iets gebruiken wat thuis in de vriezer ligt, zoals een koelelement of een zakje diepvriesgroenten.

Hoe zie je dat je tandvlees ontstoken is?

Hoe ziet ontstoken tandvlees eruit? Ontstoken tandvlees is vaak rood, en kan slap en gezwollen aanvoelen. Het kan gaan bloeden bij een tandheelkundig onderzoek en kan zelfs bloeden bij het poetsen of eten.

Wat kan ik zelf doen om tandvlees weer te laten groeien?

Bij wildgroei van tandvlees moet operatief worden ingegrepen. Al het overtollige tandvlees wordt weggesneden. Het risico dat de klachten terugkomen is echter vrij groot, vooral als de aandoening erfelijk of aangeboren is. In dat geval moet de operatie soms verschillende keren worden herhaald.

Kan een ontsteking in de mond vanzelf overgaan?

Een wortelkanaalontsteking gaat niet vanzelf over. Wanneer het tandweefsel eenmaal is ontstoken, zal het niet meer genezen. Het ontstoken tandweefsel dient u te laten verwijderen met een wortelkanaalbehandeling. Wanneer u dit niet doet sterft het tandweefsel af en kan de ontsteking zich naar het kaakbot uitbreiden.

Lees ook:   Is Afghaanse hasj goed?