Wat te doen tegen krakende trekhaak?

Wat te doen tegen krakende trekhaak?

Ontvet de kogel en de frictie-elementen goed met thinner of spiritus en schuur de kogel en de frictie-elementen schoon met schuurpapier (korrel 200). Je kunt eventueel voor het aankoppelen de kogel nat maken met water zodat de eerste kilometers het kraken weg of aanzienlijk minder is.

Waar zit zekering trekhaak?

Waar te vinden. Je loopt de kans dat als de trekhaak er later onder is gezet dat er zich een zekering onder het voetpaneel aan de bestuurderszijde bevindt. Even dat paneel er af schroeven en dan zou je em zo moeten kunnen vinden.

Hoe stekker aanhangwagen uitmeten?

Het testen van de aansluiting is op meerdere manieren mogelijk. De oude manier is om dit met een proeflampje en een aansluitschema met afbeelding te doen. Als u weet welke stekker uitgang waarvoor bedoeld is, kan deze door middel van een proeflampje worden gecontroleerd.

Hoe ziet een 13 polige stekker eruit?

Een 13-polige stekker voor een aanhanger beschikt over meer functies. De extra polen op de 13-polige stekker worden onder andere gebruikt voor de achteruitrijverlichting en het mist-achterlicht….Multicon West stekkerdoos.

Pin Functie
3 / 31 Massa
4 / R Richtingaanwijzer rechts
5 / 58R Achterlicht rechts
6 / 54 Remlichten

Hoe werkt een stabilisator caravan?

De koppeling van de aanhanger, caravan, boot- of paardentrailer met stabilisator heeft een speciale kop. Daarin zitten remvoeringen van stroef materiaal die tegen de kogel van de trekhaak geklemd worden. Deze remvoeringen geven zoveel extra wrijving dat ze de mogelijke slingerbewegingen van de koppeling flink beperken.

Welke zekering voor aanhanger?

Volgens het instructieboekje C4GP zou zekering F34 voor de aanhanger zijn.

Hoeveel volt trekhaak?

Extra voordeel van een 13-polige contactdoos en stekker is dat er een paar aansluitingen overblijven die u voor 12-volt apparaten in de caravan kunt gebruiken. De 7-polige aansluiting wordt standaard gebruikt voor trekhaken die bedoeld zijn als trekhaak voor onder andere fietsendragers, aanhangers en boottrailers.

Kan een 7 polige stekker in een 13 polige?

Daarom zijn nieuwe uitvoeringen hiervan steeds uitgerust met een 13-polige stekker. Heb je nog een aanhanger of trailer met een 7-polige stekker, en wil je op je auto een 13 polige stekker monteren? Dan kan je steeds een adapter aanschaffen. Je hoeft dus geen nieuwe aanhangwagen te kopen!

Hoe 7 polige stekker aansluiten?

Aansluitschema 7 Polig

 1. Pool 1(L) Richtingaanwijzer links.
 2. Pool 2(54G) Mistachterlicht.
 3. Pool 3(31) Massa.
 4. Pool 4(R) Richtingaanwijzer rechts.
 5. Pool 5(58R) Achterlicht rechts+voorlicht+kentekenplaatverlichting.
 6. Pool 6(54) Remlichten links en rechts.
 7. Pool 7(58L) Achterlicht links en voorlicht.

Hoe sluit je een 13 polige stekker aan?

Het aansluitschema van de 13 polige (Jaeger) stekker is als volgt:

 1. Knipperlicht links (L)
 2. Mistlamp (54G)
 3. Massa (31)
 4. Knipperlicht rechts (R)
 5. Achterlicht rechts + voorlicht + kentekenplaatverlichting (58R)
 6. Remlichten links en rechts (54)
 7. Achterlicht links en voorlicht (58L)
 8. Achteruitrijlamp.

Hoe werkt stabilisator?

Een stabilisatorstang doet eigenlijk hetzelfde. Hij verbindt beide draagarmen met elkaar en brengt de beweging van de ene op de andere arm over. Hierdoor gaat wanneer de ene omhoog gaat, ook de andere omhoog en blijft de stabiliteit behouden.

Hoe werkt een anti Slingerkoppeling?

In de antislingerkoppeling bevinden zich cubjes. Dit zijn een soort remschoentjes. Door deze op de kogel van de auto te klemmen ontstaat er een vastere verbinding tussen de kogel en de koppeling van de caravan. Als deze cubjes nieuw zijn zal de koppeling in veel gevallen kraken.