Wat te doen bij Voetverstuiking?

Wat te doen bij Voetverstuiking?

Als je erge pijn hebt, kan je:

  1. je enkel koelen met ijs gedurende 15 tot 20 minuten, 1 tot 3 keer per dag;
  2. je voet omhoog leggen;
  3. paracetamol en een ontstekingsremmende zalf gebruiken;
  4. je arts vragen of hij een steunverband, tape of brace in jouw geval nuttig vindt.

Hoe lang duurt een verstuiking aan de voet?

Normaal gesproken kunnen mensen met een verstuikte enkel na een tot twee weken weer lopen. Vrijwel iedereen functioneert na zes tot acht weken weer normaal en kan na acht tot twaalf weken weer sporten. Een enkelbandblessure kán chronisch worden. Je enkel blijft dan pijnlijk en instabiel.

Hoe lang rust na verstuikte enkel?

Deze is afhankelijk van de ernst van het letsel. Na het verzwikken van de enkel duurt het normaal gesproken 6 weken voordat deze hersteld is. Een complexer letsel kan er 6 tot 12 weken duren. Als de nodige rust en aangepaste belasting juist toegepast worden, zal de enkel snel beter moeten aanvoelen.

Lees ook:   Hoeveel kaarsen Menorah?

Hoe lang blijft een gekneusde voet dik?

Een zware kneuzing is meestal binnen zes weken genezen. Indien u langer dan zes weken met een gekneusd lichaamsdeel rondloopt of het desbetreffende lichaamsdeel niet kunt bewegen, is het raadzaam om langs uw huisarts te gaan. De opgesomde symptomen kunnen namelijk ook op een botbreuk wijzen.

Hoe lang koelen na verstuiking?

Koel ongeveer 10 – 20 minuten bij pijn. Stop met koelen wanneer de pijn toeneemt. Koel niet bij overduidelijke breuken. Adviseer om het koelen 4 – 5 keer te herhalen, wanneer de pijn dat nodig maakt.

Wat te doen bij overbelasting enkel?

Je kunt ter ondersteuning van je enkel een tape of brace dragen. Koel de enkel na het hardlopen regelmatig met ijs. Bekijk kritisch jouw looptechniek en de inhoud van je trainingen en zorg voor een goede en gebalanceerde trainingsopbouw. Overleg hier eventueel over met andere (ervaren) lopers of een looptrainer.

Welke zalf gebruiken bij verstuiking?

Wanneer je veel last hebt, kan je ook een gel of crème zoals Flexium aanbrengen op de plaats van de verstuiking. Dit geneesmiddel kan de pijn verlichten en eventuele ontstekingen verminderen. Bij zeer ernstige verstuikingen is het aangewezen om je huisarts te raadplegen.

Lees ook:   Wat is Burstsnelheid?

Hoe lang blijft gekneusde voet dik?