Wat te doen bij onderhuidse bloeduitstorting?

Wat te doen bij onderhuidse bloeduitstorting?

Wat kun je zelf doen bij een bloeduitstorting? Behandeling van de meeste bloeduitstortingen is vaak niet nodig, omdat ze vanzelf verdwijnen. Wanneer je net het trauma opgelopen hebt, kun je het koelen waardoor een eventuele zwelling wordt beperkt. De volgende dag kun je een warmtepack op de bloeduitstorting leggen.

Kan een bloeduitstorting gevaarlijk zijn?

Een blauwe plek is een zichtbare bloeduitstorting op de huid. De meeste blauwe plekken worden veroorzaakt door een kneuzing en zijn niet gevaarlijk.

Hoe ziet purpura eruit?

Er ontstaan voelbare rode vlekjes op de huid die geleidelijk bruin verkleuren. Ze kunnen puntvormig zijn, maar ook voorkomen als uitgebreide blauwe plekken. Als je er met je vinger op drukt, verdwijnen ze niet. De voorkeursplaatsen zijn de onderbenen en billen.

Wat veroorzaakt onderhuidse bloedingen?

Oorzaak van onderhuidse bloedingen De oorzaken van deze thrombocytopenie moeten gezocht worden in een gestoorde aanmaak van bloedplaatjes in het beenmerg (bijvoorbeeld na een bestraling), of in een versterkte afbraak (bijvoorbeeld bij een overgevoeligheid voor bepaalde medicijnen of na infecties).

Hoe lang duurt een onderhuidse bloeduitstorting?

Vaak is een bloeduitstorting zichtbaar als een blauwe plek op de huid. Na verloop van tijd verandert deze van kleur naar groengeel. Na enkele dagen tot weken later is de plek genezen. Wanneer de bloeduitstorting dieper ligt (een onderhuidse bloeduitstorting), zie je geen verkleuring maar wel een zwelling.

Wat te doen bij inwendige bloeding?

Deze methode is bedoeld om zwelling, inwendige bloeding en pijn tegen te gaan: Rust: het gewricht rust geven en zo min mogelijk belasten (eventueel gebruik van mitella en/of krukken)

Hoe snel verdwijnt bloeduitstorting?

In de meeste gevallen is de plek na ongeveer een week geheel verdwenen. Grotere bloeduitstortingen kunnen nog wat langer zichtbaar blijven.

Wat te doen bij blauwe bult?

Met een blauwe plek of bult hoef je dus niet naar de dokter. Meestal kun je het probleem zelf oplossen door goed te koelen. Blijft een blauwe plek langer aan dan je had verwacht of is je kindje ontvankelijk voor blauwe plekken zonder dat een val of stoot hiervoor de directe aanleiding is?

Is purpura gevaarlijk?

Petechiën (purpura, puntbloedingen) In het kort: Petechiën zijn kleine, roodpaarse puntjes in de huid, die je niet kunt wegdrukken. Deze puntjes kunnen heel onschuldig zijn, maar ook duiden op een ernstige aandoening of het gevolg zijn van medicijngebruik.

Hoe ontstaan spontaan blauwe plekken?

Een blauwe plek ontstaat als een bloedvat beschadigd raakt. Doordat u zich bijvoorbeeld stoot gaat deze onderhuids bloed lekken, waardoor een blauwe of rode vlek in de huid ontstaat. Na een paar dagen wordt deze vlek vaak groen of geel van kleur.

Kan je zomaar blauwe plekken krijgen?

Een klein bloedvaatje kan makkelijk springen. Zo ontstaan bij hen vaak spontaan blauwe plekken op de armen en de rug van de handen. Zie je plots zonder duidelijke oorzaak of heel vaak blauwe plekken op verschillende plaatsen op je lichaam, contacteer je best je huisarts.

Wat is de blauwe plek in UW BLOED?

Een blauwe plek ontstaat als een bloedvat beschadigd raakt. Doordat u zich bijvoorbeeld stoot gaat deze onderhuids bloed lekken, waardoor een blauwe of rode vlek in de huid ontstaat. Na een paar dagen wordt deze vlek vaak groen of geel van kleur. Deze kleurverandering komt doordat de stof hemoglobine in uw bloed wordt omgezet in gele pigmenten.

Wat is een bloeduitstorting?

In het kort: Een bloeduitstorting is een inwendige bloeding waarbij bloed tussen omliggende weefsels terechtkomt. Het veroorzaakt vaak een gevoelige blauwe plek en soms een zwelling.

Hoe lang blijft een blauwe plek zien?

Soms duurt het wel twee weken. Dit is waarom je een blauwe plek lang blijft zien. Kleurenspektakel. Een blauwe plek wordt niet alleen blauw. Het bloed laat ook vele andere kleuren zien. Eerst wordt de ‘blauwe’ plek rood, daarna blauw/paars. Aan het einde van de eerste week komen er groene schaduwen omheen. De plek kan ook geel en zelfs

Hoe koel je de plek van de bloeduitstorting?

Koel de plek van de bloeduitstorting door er een koud kompresop te leggen op de eerste dag. Op de tweede dag vervang je het koude kompres met een warm kompres en houd je de blauwe plek juist warm. Leg het been of de voet omhoog, zodat er minder bloed naar de blauwe plek komt en de bloeduitstorting minder wordt.