Wat te doen bij maagpijn kinderen?

Wat te doen bij maagpijn kinderen?

Bel de huisarts bij erger wordende of heftige buikpijn, bij sufheid, pijn rechts in de onderbuik, als uw kind niet kan drinken of niets binnen houdt, bij bloed in de ontlasting en bij pijn bij het plassen. Vaak kan de huisarts geen ziekte of afwijking vinden bij kinderen met buikpijn. Bespreek dit met uw kind.

Wat te doen tegen stekende buikpijn?

Wat kunt u zelf doen bij buikpijn?

  1. Eet op vaste tijden. Neem de tijd om te eten. Neem kleine porties.
  2. Eet gezond: niet te vet en met veel vezels. Bekijk het filmpje over gezond eten.
  3. Drink 2 liter per dag: vooral water en thee. Liever geen alcohol, bruisende drank en koffie.
  4. Beweeg veel: wandelen, fietsen, sporten.

Wat kun je doen als je maagpijn hebt?

U kunt maagzuurremmers gebruiken als u een langere werking wenst bij uw maagklachten, zoals bij nachtelijke zuurbranden. Voorbeelden van H2-blokkers zijn cimetidine, famotidine, nizatidine en ranitidine. Lage sterktes kunt u bij de drogist of apotheek kopen. Hogere sterktes worden op recept voorgeschreven door uw arts.

Kan een kind een maagzweer hebben?

Meestal is de maagbacterie (Helicobacter pylori) de oorzaak van een maagzweer. Deze bacterie zit vaak al in uw maag vanaf dat u een kind was. Bij de meeste mensen geeft de bacterie geen klachten.

Waardoor krijg je een maagontsteking?

Een maagontsteking kan worden veroorzaakt door een bacterie (Helicobacter pylori), maar wordt ook veroorzaakt door overmatig alcohol gebruik, pijnstillers en andere medicijnen. Een chronische maagontsteking kan leiden tot het ontstaan van een maagzweer. Klachten Een chronische maagontsteking geeft vaak geen symptomen.

Welke leeftijd maagzweer?

Leeftijd: de kans op een maagzweer door een infectie met H. pylori neemt na het 45e levensjaar toe. Sekse: een maagzweer komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Levensstijl: mensen die sigaretten roken krijgen eerder een maagzweer.

Wat te doen bij buikpijn en overgeven kind?

Neem bij overgeven contact op met uw huisarts of huisartsenpost:

  1. als uw kind ontroostbaar huilt of hevige buikpijn heeft.
  2. als uw kind suf of verward is of bijna flauwvalt.
  3. als uw kind 1 dag niet meer heeft geplast.
  4. als uw kind steeds weer overgeeft (een paar keer per uur)

Wat zijn maagproblemen?

Maagproblemen zijn vaak het gevolg van langdurige spanningen, druk en stress. Het probleem is dat je bij chronische stress een spanning op de buik gaat ontwikkelen waardoor je meer vanuit je borst zal ademhalen. Dat zorgt dan weer voor een moeilijkere ademhaling waardoor er nog meer stress ontstaat.

Wat zijn maagklachten tijdens de zwangerschap?

Voor maagklachten tijdens de zwangerschap, zie NHG-Standaard Zwangerschap en kraamperiode . Onder maagklachten wordt verstaan: niet-acute klachten van pijn boven in de buik en/of zuurbranden en/of regurgitatie, eventueel in combinatie met misselijkheid, braken, een opgeblazen gevoel en snelle verzadiging (zie Details).

Wat is de voeding bij langdurige maagklachten?

Bij langdurige maagklachten kan het erg zinvol zijn om een aangepast voedingspatroon te volgen. Hierbij moet de nadruk liggen op makkelijk verteerbare, lichte voeding. De aangeraden voeding bij maag- en darmklachten is onder meer de volgende: Melkproducten en eiwitten Pudding, yoghurt, jonge kaas, roerei, licht gekookt ei Zetmeel en deegwaren

Wat is een maagband?

Naar Samenvatting ›. Hematemesis, melena, aanhoudend braken, stoornis in of pijn bij voedselpassage, ongewild gewichtsverlies of anemie (maagcomplicatie of maligniteit). Complicaties van een maagband: plots ontstane, ernstige of snel toenemende pijn boven in de buik of braken bij aanwezigheid van een maagband.

Hoe lang mag buikpijn duren bij kind?

Vaak heef je kind dan ook last van diarree, koorts, misselijkheid en braken. We spreken in dit geval van acute buikpijn. De pijn is hevig, maar duurt kort en is na een paar dagen meestal helemaal verdwenen.