Wat te doen bij extreem hoge hartslag?

Wat te doen bij extreem hoge hartslag?

Maak een afspraak bij de huisarts als je:

  1. een hoge hartslag hebt in rust zonder duidelijke oorzaak.
  2. regelmatig merkt dat je hartslag hoog is en dit past niet bij de situatie.
  3. hartslag bij geringe inspanning al heel snel oploopt.

Wat is een sinustachycardie?

Normaal slaat het hart 60 tot 100 keer per minuut. Bij een hartslag sneller dan 100 per minuut spreekt men van tachycardie. In het geval van een sinustachycardie ontstaat het te snelle hartritme door overactiviteit vanuit een normale sinus.

Wat zijn symptomen van hartkloppingen?

Bij hartkloppingen voelt u uw eigen hart in uw borstkas of keel kloppen. Het hart kan dan heel snel kloppen, heftig bonzend voelen of een slag overslaan. Dit kan een heel vervelend gevoel geven. Ook kunnen hartkloppingen u ongerust maken.

Is er sprake van koorts?

Bij een lichaamstemperatuur van boven de 38.4 graden Celsius is er sprake van koorts. Een lichaamstemperatuur van boven de 40 graden Celsius is zeer ernstig. Bij meer dan 41 graden Celsius bel je onmiddelijk het alarmnummer.

Wat is de hoogte van de koorts?

Dat kan geen kwaad. De koorts is niet schadelijk voor het lichaam of de hersenen. Zolang het lichaam de warmte kwijt kan, komt de temperatuur zelden tot boven de 41 graden. De hoogte van de koorts zegt op zich weinig over de ernst van de ziekte.

Hoe lang duurt koorts?

Hoe lang duurt koorts? Hiervoor is geen vaste periode aan te geven maar meestal duurt de koortsperiode een paar dagen. Koorts kan gepaard gaan met griep, dan houdt deze aan tot je jezelf beter gaat voelen, meestal is dat na 5-7 dagen. Wanneer koorts afwisselend opkomt en weer verdwijnt is het verstandig je (huis)arts te raadplegen.

Waarom wordt koorts veroorzaakt?

Koorts wordt meestal door een onschuldige virusinfectie veroorzaakt. Zoals bij een verkoudheid met wat keelpijn en hoesten. Koorts kan ook door een infectie met bacteriƫn worden veroorzaakt. Soms kan koorts ook een teken zijn van een ernstige infectie. Bijvoorbeeld een longontsteking of hersenvliesontsteking. Maar dat komt veel minder vaak voor.