Wat te doen bij Donkergele urine?

Wat te doen bij Donkergele urine?

Donkergele urine. Donkergele urine is het tegenovergestelde van lichtgele urine: je hebt weinig water gedronken op veel tijd. Of je hebt op een andere manier veel vocht verloren: door te zweten bijvoorbeeld. Er is veel urochroom, zorgt voor de gele kleur, aanwezig in je urine.

Welke kleur heeft urine wanneer je een leveraandoening hebt?

Bruine urine kan ook veroorzaakt worden door een leveraandoening. Wanneer je last hebt van rode of bruine urine is het belangrijk dat je contact opneemt met je huisarts.

Welke kleur heeft urine bij blaasontsteking?

Troebele gele plas Troebele urine kan een teken zijn van een urineweginfectie. Het kan ook een symptoom zijn van sommige chronische ziekten en nieraandoeningen. In sommige gevallen is troebele urine ook een teken van uitdroging. Troebele urine met schuim of luchtbellen wordt pneumaturie genoemd.

Wat heb je als je plas heel geel is?

Dat je urine felgeel is betekent dat je lichaam genoeg vitamine B2 heeft en het teveel direct weer naar buiten gaat. Niets om je zorgen over te maken dus!

Waarom is mijn plas geel?

Het hoofdbestanddeel van urine is water. Daarin opgelost zitten afvalstoffen die je lichaam via je nieren afscheidt. Een van die afvalstoffen is urobiline, een stof met een geelachtig pigment.

Waar wijst bloed in urine op?

De belangrijkste oorzaak van bloed in de urine is een ontsteking van de urinewegen. Het kan ook een symptoom zijn van nierstenen, nier- en prostaatziekten en bloedstollingsstoornissen, of na een ongeval wijzen op een nier- of blaasletsel.

Wat kan bloed in je urine betekenen?

Bloed in de urine kan een teken zijn van een aandoening die een (milde) bloeding veroorzaakt in de urinewegen (de nieren, de urineleiders, de blaas, de plasbuis, of bij mannen; de prostaat). Als de urine rood verkleurd is, komt dit vaak door bloed in de urine.

Wat zijn de oorzaken van bloed in de urine?

De aanwezigheid van bloed in de urine kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld:

  • urineweginfectie.
  • goedaardige vergroting van de prostaat.
  • urinewegstenen.
  • kanker van de urinewegen (nier, urineleider, blaas, prostaat, urinebuis)
  • trauma.
  • nierziekten.

Wat kan de oorzaak zijn van bloedplassen?

Meestal ontstaat bloedplassen omdat de binnenkant van de blaas geïrriteerd of beschadigd is. Bijvoorbeeld na een blaasontsteking. Ook stenen in de urinewegen kunnen het weefsel van de urine- wegen (nier, urineleiders, blaas, plasbuis) beschadigen, net als goed- en kwaadaardige tumoren van de urinewegen.