Wat te doen bij complicaties?

Wat te doen bij complicaties?

Als u direct na thuiskomst complicaties heeft, neemt u dan contact op met het ziekenhuis. Als de complicaties later optreden, dan neemt u eerst contact op met uw huisarts.

Hoe ga je om met incidenten of met een klacht van een cliënt?

U moet als zorgaanbieder een onafhankelijke klachtenfunctionaris hebben waar cliënten terecht kunnen met klachten. Als de klachtenfunctionaris het probleem niet kan oplossen, kan de cliënt naar een onafhankelijke geschillencommissie gaan. U moet aangesloten zijn bij een erkende geschilleninstantie .

Welke bed complicaties zijn er?

Complicaties bij bedrust

  • Decubitus.
  • Longontsteking.
  • Obstipatie.
  • Trombose.
  • Smetten van de huid.
  • Contracturen.

Hoe voorkom je bed complicaties?

Beweeg bij strikte bedrust regelmatig uw armen en benen. Ga meerdere keren per dag rechtop zitten in bed. Bijvoorbeeld met het eten. Wissel regelmatig (minimaal 1x per 4 uur) van houding, draai van de ene op de andere zijde, op de rug en eventueel op de buik.

Welke klacht is normaal na aanleg PEG sonde?

De volgende bijwerkingen kunnen optreden tijdens en na het plaatsen van een PEG-sonde: Kokhalzen. Het inbrengen van de endoscoop doet geen pijn, maar kan wel als onprettig worden ervaren. Sommige mensen moeten kokhalzen.

Wat zijn incidentmeldingen?

Bij een incident doet de betrokken zorgverlener een melding bij de zorgaanbieder. De interne procedure van de organisatie beschrijft bij wie de melding terecht moet komen en wie de verantwoordelijkheid heeft om het incident te registreren.

Wat is een belangrijk gegeven bij een melding van een incident?

melding controleren Bij het melden van een incident bestaat het gevaar dat u verkeerd begrepen wordt. Wanneer dat zo is, zal er naar aanleiding van uw melding niet of op een verkeerde manier actie worden ondernomen. Daarom is het van groot belang dat uw melding goed overkomt.

Waarom bedlegerig?

Er zijn veel ziektes die kunnen leiden tot bedlegerigheid, omdat de botten en spieren niet meer meewerken of omdat delen van het lichaam letterlijk zijn uitgeschakeld. Ook kan het zijn dat de patiënt in de zogenoemde laatste levensfase verkeert.

Welke complicaties kunnen ontstaan als je een bed niet volgens protocol werkplanning opmaakt?

Hoe langer u wacht met het verschonen van uw bed, hoe meer bacteriën er ontstaan. Deze bacteriën vergroten de kans op eczeem, puistjes en mee-eters en daarnaast kunnen ze bestaande huidproblemen verergeren.

Hoe lang mag je op bed liggen?

Aan de hand van dit dagboek kunt u berekenen hoe lang u slaapt. De totale slaaptijd per nacht bepaalt de hoeveelheid uren die u in bed mag liggen. Ga niet langer in bed liggen dan die totale slaaptijd, met een minimum van 5 uur. Sta elke dag op dezelfde tijd op, ook wanneer u slecht geslapen heeft.

Wat gebeurt er als de sonde niet goed zit?

Als de sonde niet meer goed in uw maag ligt, maar bijvoorbeeld in de longen, kan dit ernstige gevolgen hebben. Om dit te voorkomen moet u voor elke handeling die u met de sonde doet het volgende controleren: Zit de pleister op uw neus niet meer goed vastgeplakt?