Wat te doen bij beet van een hond?

Wat te doen bij beet van een hond?

In het kort

  1. Een bijtwond komt door een beet van een dier of mens.
  2. Spoel de wond met lauwwarm water uit de kraan of douche.
  3. Ga naar uw huisarts.
  4. Een bijtwond kan tot 8 uur later worden gehecht.
  5. Uw huisarts controleert of u voldoende tegen tetanus bent inge├źnt.
  6. Vaak zijn antibiotica nodig.

Hoe hondenbeet ontsmetten?

Hondenbeet behandelen De behandeling van bijtwonden bestaat uit het direct uitgebreid schoonspoelen van de wond met stromend water. Bij een oppervlakkige wond, waarbij alleen de huid maar niet het onderliggende weefsel beschadigd is, kan een desinfectie-middel als povidine-jodium gebruikt worden.

Wat doe je als je hond iemand bijt?

De gevolgen van een hondenbeet Een hondenbeet moet altijd worden onderzocht door een dokter. Door de vele bacteri├źn in een hondenbek is de kans op infectie groot. Daarnaast kan iemand die gebeten is door een hond last krijgen van psychische problemen. Om te beginnen kan een slachtoffer erg bang worden voor honden.

Kan een kind gebeten worden door een hond?

Kind gebeten door een hond? Het kan zijn dat je kind thuiskomt van het buitenspelen en een nare wond heeft opgelopen. Als je kind dan niet goed kan uitleggen wat er gebeurd is, hoe weet je dan dat het gaat om een hondenbeet? Vaak bijt een hond in de hand of arm, maar (jonge) kinderen kunnen ook sneller in het gezicht worden gebeten.

Wat is de verzorging van je hond?

Standaard bij de dagelijkse verzorging van je hond is hondenvoer en water. Een pup geef je puppyvoeding en een volwassen hond geef je voeding die voor hem geschikt is. Zo heeft een pup behoefte aan eiwitten en een volwassen hond minder. Je kunt ook de hond vlees geven.

Wanneer moet je naar de huisarts met een hondenbeet?

In dat geval is het belangrijk dat je een tetanusinjectie na een hondenbeet krijgt. Wanneer moet je naar de huisarts met een hondenbeet? Het is goed altijd om contact op te nemen met je huisarts als je bent gebeten door een hond, ook bij een oppervlakkige beet.

Hoe behandel je een hondenbeet?

Hoe behandel je een hondenbeet? Het is bij hondenbeten niet nodig om uit voorzorg antibiotica te gebruiken, tenzij de wond erg diep is, deze in het gezicht zit of als je gevoeliger bent voor het krijgen van een infectie. Bijtwonden worden niet altijd hechten of gelijmd, omdat dit de kans op een infectie vergroot.