Wat staat er in een contentstrategie?

Wat staat er in een contentstrategie?

Een contentstrategie is een vooropgezet plan waarin wordt vastgesteld hoe informatie met een bepaalde waarde voor een publiek kan helpen om een organisatiedoel te bereiken. De Grieken wisten in die tijd als geen ander dat de beschikbare middelen nooit toereikend en de omstandigheden nooit ideaal zijn.

Wat contentmarketing?

Contentmarketing is een marketingtechniek van het creëren en verspreiden van relevante en waardevolle inhoud (content) voor het aantrekken en werven van een duidelijk omschreven doelgroep – met als doel winstgevende consumenteninteractie.

Hoe schrijf je contentmarketing?

Contentmarketing schrijf je aan elkaar. Het is een samenstelling en in het Nederlands zijn samenstellingen één woord. Ook als de samenstelling in de originele taal uit meerdere woorden bestaat. In het Engels is het namelijk wél content marketing.

Wat is inbound marketing?

Inbound marketing is een marketingstrategie die erop is gericht om waardevolle informatie te verschaffen en op deze manier een klant naar een onderneming te laten toekomen. Inbound marketing is veelal gericht op een specifieke doelgroep, de content die men aanbiedt is dan ook met name bedoeld voor deze doelgroep.

Hoe schrijf je een contentstrategie?

Ons stappenplan voor een killer-contentstrategie:

 1. doelen bepalen.
 2. concurrenten in kaart brengen.
 3. je doelgroep vastleggen.
 4. een topic vinden en keyword-onderzoek uitvoeren.
 5. concretiseren van onderwerpen.
 6. onderwerpen plannen.
 7. content creëren.
 8. de voortgang bewaken.

Wat is het 6C model?

Het 6 C model – stappen om te komen tot inrichting, uitvoering en optimalisatie van multichannel marketing. Het 6C model is ontwikkeld om in zes stappen tot een succesvolle multichannel strategie te komen, deze (kleinschalig) uit te kunnen voeren, bij succes op te kunnen schalen en verder te optimaliseren.

Wat is redactionele content?

Redactionele inhoud valt meestal onder inhoud die de meeste mensen beschouwen als ‘nieuws’. Afbeeldingen bij redactionele inhoud zijn bijna altijd bedoeld om het onderwerp van het verhaal toe te lichten.

Wat social media marketing?

Social media marketing is een marketingmiddel waarbij social media worden ingezet met als doel om marketing (communicatie) doelstellingen te realiseren. Social media kunnen een rol spelen in de communicatie met potentiële klanten in ieder aan marketing gerelateerd bedrijfsproces.

Hoe schrijf ik content?

Spreek je lezer aan met je of u. En stel af een toe een vraag aan je lezer. Hierdoor zorg je er ook voor dat ze committed blijven. Begin je inleiding met een vraag die jouw lezer met ja kan beantwoorden en hij leest door.

Hoe maak je goede content?

Hoe maak je goede content? 5 tips van experts

 1. Spreek je lezer aan met de juiste tone-of-voice.
 2. Gebruik de juiste woorden voor meer impact.
 3. Maak je tekst gemakkelijk te scannen (en dus aantrekkelijker)
 4. Vier je creativiteit (en maak daardoor meer betere content)
 5. Creëer meerwaarde voor je klanten met je content.

Wat is inbound en outbound?

Het grootste verschil tussen deze twee vormen van marketing is de wijze waarop je de klant wilt bereiken. Bij inbound doe je dit door waardevolle content te verspreiden die de consument op een natuurlijke manier naar jouw product of dienst leidt, terwijl je bij outbound marketing de klant daadwerkelijk opzoekt.

Wat valt onder inbound?

Inbound marketing is de manier van klanten aantrekken volgens de inbound methode. Dit houdt in dat jouw content inspeelt op de vraag en behoefte van de klant in plaats van ongevraagd je product opdringen.