Wat staat er in Doelgroepregister?

Wat staat er in Doelgroepregister?

In het doelgroepregister staan mensen met een arbeidsbeperking. Zij hebben vaak moeite een baan te vinden. Het gaat om mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap. Kabinet en werkgevers hebben afgesproken dat zij extra banen gaan maken voor mensen met een ziekte of handicap.

Welke Doelgroepverklaringen zijn er?

oudere medewerkers (56 jaar en ouder); arbeidsgehandicapte medewerkers die nieuw in dienst komen; medewerkers die vallen in de doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden; arbeidsgehandicapte medewerkers die worden herplaatst.

Is Doelgroepverklaring verplicht?

Als u voor een werknemer het LKV wilt ontvangen, dan heeft u een kopie van de doelgroepverklaring LKV van uw werknemer nodig. Uw werknemer is niet verplicht om deze doelgroepverklaring aan te vragen. Uw werknemer kan de doelgroepverklaring LKV aanvragen als hij onder 1 van de 4 doelgroepen valt.

Wie vallen er onder het Doelgroepregister?

Dit zijn mensen die moeilijk werk vinden of behouden door bijvoorbeeld een ziekte of handicap. UWV beheert het doelgroepregister. Met de gegevens uit het doelgroepregister kan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid controleren of werkgevers zorgen voor voldoende extra banen.

Hoe werkt het Doelgroepregister?

Wat is het doelgroepregister? Het doelgroepregister is een landelijk register dat wordt beheerd door het UWV waarin alle mensen vallen onder de banenafspraak. De banenafspraak is een afspraak tussen het kabinet en werkgevers om extra banen te creƫren voor mensen met een ziekte, beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat zijn Doelgroepers?

De werkzoekenden waarvoor Menno zich hard maakt zijn de zogenaamde Doelgroepers. Dat zijn mensen die vanwege hun arbeidsbeperking ingeschreven staan in het Doelgroepregister. Dan moet je denken aan jongeren die speciaal onderwijs volgen of iemand die doof is, autisme heeft of fysiek beperkt is.

Welke LKV zijn er?

Er zijn vier soorten loonkostenvoordelen:

  1. LKV oudere werknemer. Voor wie? Werknemers vanaf 56 jaar die uit een uitkeringssituatie komen.
  2. LKV arbeidsbeperkte werknemer. Voor wie?
  3. LKV banenafspraak en scholingsbelemmerden. Voor wie?
  4. LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer. Voor wie?

Wat houdt een no riskpolis in?

Heeft u een handicap, bent u ziek of was u ziek, bent u langdurig werkloos of bent u opgenomen in het doelgroepregister? Dan kan voor u de no-riskpolis gelden als u gaat werken. Dat betekent dat wij uw werkgever een Ziektewet-uitkering betalen als u (weer) ziek wordt.

Kan werkgever Doelgroepverklaring aanvragen?

U kunt als werkgever geen doelgroepverklaring aanvragen. Werknemers kunnen wel een doelgroepverklaring aanvragen.

Welke Loonkostenvoordelen zijn er?

Er zijn drie soorten loonkostenvoordelen in verband met nieuwe werknemers:

  • Oudere werknemer.
  • Arbeidsgehandicapte werknemer.
  • Doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden.

Wie vallen onder de doelgroep van de Banenafspraak?

Doelgroep van de banenafspraak (Voormalige) leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en praktijkonderwijs (pro) die zich schriftelijk hebben aangemeld bij UWV; Mensen met een Wsw-indicatie (sociale werkvoorziening); Wajongers met arbeidsvermogen.

Hoe werkt de Praktijkroute?

De Praktijkroute houdt in dat mensen uit de doelgroep Participatiewet , van wie op de werkplek via een gevalideerde loonwaardemethodiek is vastgesteld dat zij een loonwaarde hebben lager dan 100%, zonder beoordeling door UWV in het doelgroepregister worden opgenomen.