Wat moet je doen na een coloscopie?

Wat moet je doen na een coloscopie?

Na de coloscopie kun je even bijkomen van het onderzoek en eventueel van het roesje. Wanneer alles goed gaat en je weer helemaal wakker bent, dan mag je wat eten en naar huis. Je mag na het onderzoek in principe weer alles eten en drinken. Het is verstandig om op de dag van het onderzoek rustig aan te doen.

Hoe lang duurt het voor een roesje is uitgewerkt?

Doordat u een roesje heeft gehad, duurt het nog enige tijd voordat de medicijnen zijn uitgewerkt. Daarom blijft u na het onderzoek nog een ½ tot 1 uur in bed liggen, totdat u weer goed wakker bent. Ook nu weer controleren we uw bloeddruk, hartslag en zuurstofgehalte. Als alles goed is, kunt u hierna naar huis.

Wat eten na gastroscopie?

Je mag het eerste anderhalf uur na het onderzoek niets eten of drinken. Doordat de keel is verdoofd kun je je namelijk makkelijk verslikken. Probeer na anderhalf uur voorzichtig een slokje water te drinken. Als dit goed gaat, kun je weer gewoon eten en drinken.

Welke voorbereiding is nodig bij een coloscopie?

Welke voorbereiding is nodig bij een coloscopie? Het is belangrijk om de volgende richtlijnen te volgen als voorbereiding op een coloscopie: 5 dagen vóór onderzoek: eventueel bloedverdunners stoppen (in overleg met uw arts). Eet geen pittenrijk voedsel.

Wat kunt u doen na de coloscopie?

Na de coloscopie hebben veel mensen een tijdje klachten, zoals buikpijn, darmkrampen, een opgeblazen gevoel en winderigheid. Ook kunt u wat slijm en vocht verliezen via uw anus. Als uw arts een poliep of een stukje weefsel heeft weggehaald, kunt u wat bloed verliezen via de anus. Dit is normaal en stopt meestal een paar dagen na het onderzoek.

Wat kan een coloscopie opsporen?

Met een coloscopie kan een arts bijna alle darmafwijkingen opsporen. Voorbeelden van afwijkingen zijn poliepen, tumoren, ontstekingen en zweertjes. Met de coloscopie ontdekt de arts vaak de oorzaak van het bloed dat in uw ontlasting is gevonden.