Inhoudsopgave
Wat moet je doen bij een hersenschudding?
Wat kun je zelf doen? Rust voldoende, d.w.z. niet lezen, sporten, werken of tv-kijken. Indien nodig, neem je een pijnstiller (paracetamol of ibuprofen) voor de hoofdpijn of een antibraakmiddel. De meeste mensen herstellen goed van een hersenschudding en houden er geen klachten aan over.
Hoe herstel je het snelst van een hersenschudding?
Er zijn twee zaken die altijd goed zijn na een hersenschudding: Rust….Algemene zaken die het herstel na een hersenschudding bevorderen
- Zorg er voor dat u geen drukke plaatsen opzoekt.
- Kom niet in fel licht.
- Pak veel rust.
- Vermijd harde geluiden.
- Span u niet te veel in.
- Beperk het gebruik van beeldschermen (telefoon!)
Hoelang moet je rust houden met een hersenschudding?
Een hersenschudding vergt meestal 1 tot 3 dagen volledige bedrust. Alleen gedurende de eerste 24 uur na het ongeval moet u regelmatig door een familielid of huisgenoot worden gecontroleerd.
Hoe lang rustig aan na hersenschudding?
Afhankelijk van de ernst van de hersenschudding en de gevolgen die de patiƫnt ervaart, zal de behandelend arts je 1 of enkele dagen rust voorschrijven. Gaat het om een lichte hersenschudding, dan is het goed om na een dagje rust langzaamaan weer wat activiteiten te ondernemen.
Hoe lang duurt herstel na hersenschudding?
Een hersenschudding is een licht traumatisch hersenletsel. In de meeste gevallen is er geen schade die blijft. Wel kan het een aantal weken tot maanden duren voordat je weer helemaal beter bent. In sommige gevallen houd je er nog klachten aan over.
Wat zijn symptomen van een hersenschudding bij kinderen?
Symptomen van een hersenschudding bij kinderen 1 Sufheid en apathie; 2 Lusteloosheid en snel vermoeid; 3 Prikkelbaarheid en kortaangebonden; 4 Evenwichtsproblemen en onvast lopen 5 Overdreven (vaak) huilen; 6 Verandering in eten of slaappatroon; en 7 Gebrek aan interesse in het favoriete speelgoed van het kind.
Welke symptomen kunnen optreden bij een hersenschudding?
De volgende symptomen kunnen optreden bij een hersenschudding: Hoofdpijn is de meest voorkomende klacht als gevolg van een hersenschudding. De hoofdpijn manifesteert zich vaak als een spanningsachtige hoofdpijn. Het kan verergeren door moeheid of spanning.
Wat zijn de symptomen van lichte hersenschudding?
Bekende symptomen van een lichte hersenschudding zijn: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braakneigingen, slaperigheid en wazig zien. Bij een zware hersenschudding kunnen deze symptomen langer aanhouden en daarnaast kun je last krijgen van: warrigheid, spraakstoornissen, halfzijdige verlamming en gevoelsverlies.