Wat moet je doen als kindsoldaat?

Wat moet je doen als kindsoldaat?

Kindsoldaten moeten verschillende dingen doen. Ze doen mee aan gevechten, ze spioneren mensen, ze houden de wacht en leggen landmijnen en bommen weg. Niet alle kindsoldaten vechten mee. Sommige dragen spullen, koken of zorgen voor de soldaten.

Waarom gebruiken ze kinderen als soldaat?

Maar meestal zijn er andere redenen, zoals armoede. Ouders geven hun kinderen met het leger mee omdat ze daar in ieder geval te eten hebben. Kinderen gaan ook het leger in omdat ze op zoek zijn naar werk. Soldaat zijn is voor hen gewoon een baan, net als schoenenpoetser of straatverkoper.

Wat zijn gevolgen voor de kindsoldaten?

Leven bij een gewapende groep heeft drastische gevolgen voor de toekomst van kinderen. Ze groeien op in een gewelddadige omgeving met andere en mensonterende normen en gebruiken. Ze raken hun familie en vrienden kwijt en missen onderwijs.

Hoeveel kinderen heeft War Child geholpen?

In 2020 bood War Child aan 293.681 kinderen, jongeren en families urgente humanitaire steun in zestien landen, gaf voorlichting over de preventie van corona gegeven en deelde hygiënepakketten uit aan 5,9 miljoen mensen.

Lees ook:   Wat is gepland onderhoud?

Waar zijn er kindsoldaten?

250.000 kinderen moeten werken als soldaten. De meeste kindsoldaten wonen in Afrika. De meisjes zijn vaak seksslavin.

Wat doet Unicef voor kindsoldaten?

Wat heeft UNICEF zoal bereikt? Sinds 1998 heeft UNICEF meer dan 100.000 kindsoldaten bevrijd, opgevangen en/of teruggebracht naar hun familie. In 2010 kregen meer dan 15 miljoen kinderen in noodhulpsituaties toegang tot schoon drinkwater en toiletten en voorlichting over hygiëne.

Wat verdient de directeur van Amnesty International?

Het bruto jaarinkomen (voltijdsaanstelling, exclusief pensioen- en sociale verzekeringslasten) van onze directeur Dagmar Oudshoorn bedraagt in 2020 € 126.198. Haar jaarinkomen voldoet daarmee ruim aan de Goede Doelen Nederland-norm voor een maximaal jaarinkomen.