Wat moet je doen als je vinger verstuikt is?

Wat moet je doen als je vinger verstuikt is?

Start zo snel mogelijk met koelen met koud water, een zak met ijs of een cold pack gedurende 20 minuten. Zorg er wel voor dat de zak met ijs of de cold pack niet direct contact maakt met de huid, maar wikkel deze in een doek. Koel de kneuzing niet langer dan 10 minuten en koel 4 a 5 keer per dag.

Hoe lang duurt het voordat een kneuzing genezen is?

Een zware kneuzing is meestal binnen zes weken genezen. Indien u langer dan zes weken met een gekneusd lichaamsdeel rondloopt of het desbetreffende lichaamsdeel niet kunt bewegen, is het raadzaam om langs uw huisarts te gaan. De opgesomde symptomen kunnen namelijk ook op een botbreuk wijzen.

Hoe kan je vinger gebroken worden?

Het kan in het begin moeilijk zijn om te zien of je vinger gebroken is, omdat je het nog steeds kunt bewegen. Nadat je probeert je vinger te bewegen, beginnen zwelling en blauwe plekken duidelijk te worden. De zwelling kan zich ook uitspreiden naar andere vingers of naar je handpalm.

Wat is een gekneusde vinger?

Een gekneusde vinger is een verstuiking van het gewricht veroorzaakt door een flinke klap of stoot op het uiteinde van de vinger. Een gekneusde vinger komt veel voor als sportblessure, vooral bij volleybal, basketbal en rugby. Een gekneusde vinger gaat meestal zonder behandeling weer over, maar je kunt thuis wat dingen doen zodat het sneller

Is verwonding aan je vinger gebroken?

Bij een verwonding aan je vinger moet je hem zorgvuldig behandelen en de hoeveelheid pijn in de gaten houden. Het kan moeilijk direct te herkennen zijn of je vinger gebroken is, omdat acute pijn en gevoeligheid ook symptomen zijn van ontwrichting en verstuiking.

Wat is gescheurd gewrichtskapsel in de vinger?

Een gescheurd gewrichtskapsel in de vinger is een letsel dat men vaak oploopt tijdens balsporten. De vinger buigt niet in de richting waarin deze moet gaan, waardoor het gewrichtskapsel wordt beschadigd en mogelijk schade aan ligamenten optreedt. In het begin ervaar je een prikkelende pijn en na een tijdje gaat het over in een kloppende pijn.