Wat moet je doen als je naar het buitenland verhuist?

Wat moet je doen als je naar het buitenland verhuist?

Wat u moet regelen als u gaat emigreren, is afhankelijk van het land van bestemming. Denk in ieder geval aan belastingen, zorgverzekering, diploma’s, beroepserkenning, pensioen en uitkering. Ook kunnen instanties in het buitenland om bepaalde documenten vragen.

Hoe exporteer ik mijn auto?

Als je zelf een personenauto wilt exporteren, dan dien je eerst contact op te nemen met de RDW. Je kunt het kenteken bij de RDW aanmelden voor expert. De motorrijtuigenbelasting wordt vervolgens automatisch stop gezet door de Belastingdienst. Vervolgens kun je de BPM terugvorderen.

Hoe lang mag je met je auto naar het buitenland?

Je kunt je auto dus niet in Nederland verzekerd laten houden als je langer dan zes maanden in het buitenland verblijft. Je zult daarom bij een verblijf van langer dan zes maanden een autoverzekering moeten afsluiten in het land waar je verblijft.

Hoe exporteer ik een auto naar Duitsland?

Om uw auto naar Duitsland mee te nemen zijn twee manieren: de kentekenregistratie in Nederland beƫindigen bij het RDW, een uitvoerkenteken aanvragen, de auto naar Duitsland rijden en binnen 14 dagen uw auto in Duitsland laten registreren.

Wat kosten Exportplaten?

Doppelkarte regelen, via internet (40 eur) of ter plaatse bij de Schildermacher of het ADAC kantoor (beide ca 80 eur) Nummertje trekken bij het Strassenverkehrsamt voor Ausfuhrkennzeichen, kosten ca 30 eur voor 14 dagen (kan ook voor 9 dagen of juist langer, let alleen op dat je Doppelkarte dezelfde periode geldig is)

Kan ik mijn auto 3 maanden schorsen?

U kunt uw auto voor 1,2 of 3 jaar schorsen. Na deze periode loopt de schorsing automatisch af. U kunt er echter ook voor kiezen om de schorsing te verlengen. Uw schorsing verlengen kan vanaf maximaal 6 weken voor de einddatum van de schorsing.

Is een auto kopen in Spanje goedkoper?

Een tweedehands auto kopen in Spanje Tweedehands auto’s zijn in Spanje relatief duurder dan in Nederland. Afhankelijk van het model moet u goed opletten geen auto te kopen die voorheen een huurauto is geweest. Let op, u bent verantwoordelijk voor de niet betaalde wegenbelasting van de vorige eigenaar.

Hoe lang mag je met een auto met Nederlands kenteken in Spanje rijden?

Rijden met Nederlandse kentekenplaten in Spanje Bent u geen resident dan kunt u met uw Nederlandse kenteken 6 maanden rijden in Spanje. Sommige Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben beperkingen als u met uw auto langer in het buitenland verblijft.