Wat moet je doen als je hebt overgegeven?

Wat moet je doen als je hebt overgegeven?

Als je slechts een of twee keer hebt overgegeven, wacht je dus het best gewoon af. Laat je maag tot rust komen voor je weer drinkt of eet. Als je vaker moet overgeven, kun je veel vocht verliezen. Om uitdroging te voorkomen, drink je het best om de vijf à tien minuten een slokje water of ander vocht.

Hoe kun je stoppen met overgeven?

Het kan lastig zijn om braken te voorkomen, omdat het een natuurlijk afweermechanisme is van het lichaam. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om braken te voorkomen en misselijkheid te verminderen. Het drinken van thee (met honing) helpt bij veel mensen de maag te kalmeren. Ook het drinken van cola kan helpen.

Wat zijn de gevolgen van overgeven?

Langdurig braken kan als gevolg hebben dat je lichaam veel vocht en belangrijke stoffen kwijtraakt. Dit verlies wordt versterkt als je tegelijkertijd diarree hebt. Dit kan gevaarlijk zijn omdat je lichaam een bepaalde hoeveelheid vocht nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Wat is de oorzaak van overgeven?

Meestal is braken het gevolg van een maag- of darminfectie. Hoewel deze meestal wordt veroorzaakt door een virus, kan ook een bacterie of parasiet (bv. door inname van besmet water of bedorven voedsel) aan de basis liggen.

Wat is goed tegen misselijkheid en overgeven?

Probeer voldoende te drinken.

  • Eet en drink traag en niet te veel in een keer.
  • Een tekort aan vocht verergert de misselijkheid.
  • Drink niet bij de maaltijden, maar ervoor of erna.
  • Drink liever geen vruchtensappen (die zijn vaak te zuur voor de maag) of verdun ze met wat water.
  • Alcoholische dranken vermijdt u beter.

Wat gebeurt er als je elke dag overgeeft?

Als de maag leeg is, komen de maag en darmen meestal vanzelf weer tot rust. Let op: u verliest wel veel vocht als u vaak moet overgeven, zeker als u ook diarree of koorts heeft. Als u te veel vocht verliest, kan uw lichaam uitdrogen. Dat kan gevaarlijk zijn.