Wat moet je aantonen voor een hypotheek?

Wat moet je aantonen voor een hypotheek?

Inkomen. Loonstrook. Met een recente loonstrook toon je je maandelijkse inkomen aan.

 • Pensioen. UPO (niet altijd nodig)
 • Eigen geld. Afschrift spaarrekening.
 • Toekomstige woning. Taxatierapport.
 • Andere leningen. Contract lopend krediet.
 • Bronnen en expertise. Bronnen.
 • Wat wordt er gecheckt bij hypotheek aanvraag?

  Een van de belangrijkste onderdelen voor de hypotheek acceptatie is de werkgeversverklaring. Een werkgeversverklaring wordt afgegeven door je werkgever. Hier in wordt een toelichting gegeven op jouw inkomens- en arbeidssituatie. Er zijn veel variaties in omloop maar niet alle werkgeversverklaringen worden geaccepteerd.

  Kun je een hypotheek krijgen zonder intentieverklaring?

  Zonder intentieverklaring neemt de hypotheekverstrekker jouw inkomen alleen mee voor de periode dat jouw huidige contract nog loopt. Helaas geeft een tijdelijk contract zonder intentieverklaring een hypotheekverstrekker niet genoeg zekerheid dat jij je hypotheeklasten kunt blijven betalen.

  Wat doet een bank bij hypotheekfraude?

  De man heeft meerdere banken opgelicht door simpelweg de naam van iemand anders te gebruiken. De banken verstrekten hoge hypotheken die de verdachte incasseerde op basis van valse werkgeversverklaringen en salarisstroken.

  Wat is een SFH hit?

  Bij de SFH worden alle natuurlijke personen en rechtspersonen geregistreerd waarbij sprake is (geweest) van hypotheekfraude. Indien een aanvrager is opgenomen in dit systeem is een lening met NHG niet mogelijk.

  Waar kan een hypotheek op afgewezen worden?

  Redenen afwijzing hypotheekaanvraag door de geldverstrekker: Je hebt meerdere woningen op je naam staan. Je gaat scheiden, maar je hebt nog geen echtscheidingsconvenant. Je bent korter dan 3 jaar zelfstandig. Je hebt een woning met verlies verkocht en wilt nu met restschuld een andere woning kopen.

  Hoe wordt werkgeversverklaring gecontroleerd?

  De werkgeversverklaring mag maar door één persoon worden ingevuld. Deze persoon dient hiervoor dezelfde pen te hanteren. Een werkgeversverklaring wordt vaak door de hypotheekverstrekker gecontroleerd op het gebied van handschrift. Het handschrift op de werkgeversverklaring moet dus in dezelfde stijl staan.

  Waarom krijg ik geen intentieverklaring?

  Het kan weleens voorkomen dat werkgevers geen intentieverklaring willen verstrekken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw werkgever nog niet weet of het wel mogelijk is om jou in vast dienstverband te nemen. Je werkgever is niet verplicht om een intentieverklaring in te vullen.

  Is een intentieverklaring verplicht?

  Intentieverklaring niet verplicht Je kunt jouw werkgever vragen om een intentieverklaring aan je te geven. Maar hij is niet verplicht om dat te doen.

  Wat is een positieve hypotheekverklaring?

  Wat is een positieve/negatieve hypotheekverklaring? Een positieve/negatieve verklaring is een verklaring van u dat u geen hypotheek op uw eigen woning vestigt voor derden. Zo’n hypotheekverklaring wordt niet ingeschreven in het hypotheekregister. Hierdoor heeft de bv geen voorrang op andere leningen als u gedwongen bent uw woning te verkopen.

  Wanneer kun je een hypotheek aanvragen?

  Als je nog niet zolang voor jezelf werkt, maar wel minstens één jaar, kun je een hypotheek aanvragen als je daarnaast een inkomensverklaring voor zzp’ers en ondernemers aanlevert waaruit jouw toetsinkomen blijkt. Deze kun je laten opstellen bij verschillende partijen, waarvoor je uiteraard wel betaalt.

  Wat zijn de kosten voor een hypotheek?

  Kosten koper, afgekort k.k., zijn de kosten die gemaakt moeten worden om eigenaar van een woning te worden. De Hypotheker heeft een handige rekentool ontwikkeld waarmee jij snel kunt berekenen hoeveel jij kunt lenen voor je hypotheek. Goed om te weten voordat je op huizenjacht gaat.

  Wanneer kun je een hypotheekrente aftrekken?

  Per jaar of per maand. Je kunt hypotheekrente jaarlijks aftrekken, dat doe je dan één keer per jaar bij je belastingaangifte. Je krijgt het bedrag van de teruggaaf dan in één keer terug. Je kunt de belastingdienst ook door middel van een zogenaamde Voorlopige Aanslag om hypotheekrenteaftrek vragen.