Wat moet er in een voorstel staan?

Wat moet er in een voorstel staan?

1. De opbouw van je voorstel

  • Voor wie maak je het voorstel? Welke positie nemen ze in, met welke belangen, doelen, drijfveren, persoonlijkheid.
  • Welke doelen heb je zelf?
  • Wat is de aanleiding? Wat is de vraag die aan je gesteld is?
  • Welke kaders heb je meegekregen?

Hoe een advies formuleren?

Schrijf je adviesrapport in een zakelijke stijl en wees vooral kort, bondig, actief, specifiek en duidelijk. Zorg ervoor dat opdrachtgevers en managers die jouw rapport snel doorlezen je advies eenvoudig begrijpen en inzien waarom dit advies goed is. Gebruik daarom opsommingslijsten en vermijd te lange zinnen.

Wat staat er in het projectplan?

Een projectplan kan gezien worden als een contract of overeenkomst. Het beschrijft wat het project inhoudt en welke afspraken er zijn gemaakt. Tevens zorgt het plan ervoor dat afspraken geborgd zijn als je het vastlegt op ‘papier’. Een opzet projectplan kan er overal anders uitzien maar heeft dezelfde onderdelen.

Wie moet een verbeterplan opstellen?

In feite is zowel de werkgever als de werknemer verantwoordelijk voor het welslagen van het verbetertraject en dus ook voor het opstellen van een verbeterplan.

Hoe maak je een verbeterplan?

In het verbeterplan neem je in ieder geval de volgende punten op: de aanleiding, de verbeterpunten, de gemaakte afspraken, de manier van begeleiding, de periode en de evaluatie. Formuleer de verbeterpunten SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdsgebonden).

Hoe schrijf je een goed beleidsplan?

Een beleidsplan heeft de missie, visie en waarden van de organisatie als uitgangspunt. Het is een leidraad en concrete vertaling in acties om die missie, visie en waarden vorm te geven in de komende jaren. Een beleidsplan speelt ook in op de actualiteit.

Hoe ziet een beleidsplan er uit?

Waar staan we voor? (missie) ■ Waar gaan we voor? (visie) ■ Waar geloven we in? (kernwaarden) ■ Hoe pakken we het aan met het oog op alle belanghebbenden? (strategie) ■ Wat zijn onze doelen? Met welke middelen gaan we die realiseren?

Wat moet er in een beleidsadvies?

Wie een beleidsadvies wil schrijven dat voor een brede groep be- trokkenen aanvaardbaar is, hoort grondig aandacht te besteden aan: — de opbouw — de inhoud — de formulering — de vormgeving. Een goede schrijver let erop dat zijn tekst logisch in elkaar zit.