Inhoudsopgave
Wat moet een BV publiceren?
Heeft u een BV of een NV, dan heeft u dus de verplichting tot het publiceren van een jaarrekening en balans bij de Kamer van Koophandel. Anderen kunnen deze stukken opvragen ter inzage. Ook coöperaties en andere bedrijfsvormen vallen onder deze regel.
Hoe maak je een jaarverslag van een bedrijf?
Om je toch een beetje houvast te geven voor het schrijven van het jaarverslag, geven we je graag een mogelijke opzet:
- Voorwoord.
- Samenvatting.
- Profiel van de organisatie: missie, visie, doelen en strategie.
- Bestuur en medewerkers.
- Werkmethodes en successen.
- Financiële verantwoording (verplicht!)
- Vooruitblik.
- Bijlagen.
Welke organisaties moeten jaarstukken indienen?
Bv’s, nv’s, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen zijn voorbeelden van rechtsvormen die verplicht zijn de jaarrekening te deponeren. Voor eenmanszaken geldt deze verplichting niet.
Heeft een BV een publicatieplicht?
Alle besloten vennootschappen, naamloze vennootschappen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen moeten ieder boekjaar een financieel verslag deponeren bij de Kamer van Koophandel. Deze publicatieplicht is vastgelegd in boek 2 van het Burgerlijk Wetboek.
Wie maakt het jaarverslag op?
Bij grotere bedrijven met een bepaalde omvang, moet een accountant de jaarrekening goedkeuren. Onder andere bv’s, nv’s, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen moeten ieder boekjaar een jaarrekening en jaarverslag deponeren bij de Kamer van Koophandel. Dit is wettelijk verplicht.
Wat staat er allemaal in een jaarverslag?
Een jaarverslag is in het spraakgebruik een overzicht van wat er in het betreffende jaar in een organisatie is gebeurd, al dan niet met een financiële verantwoording.
Wie publiceert de jaarrekening?
Jaarlijks binnen vijf maanden na afloop van het boekjaar moet het bestuur de jaarrekening van de vennootschap opmaken en ter inzage leggen voor de aandeelhouders op het kantoor van de vennootschap.
Welke jaarstukken deponeren?
Een jaarrekening mag je zelf indienen bij de KvK wanneer je bedrijf in de categorieën Micro (omzet tot € 700.000/ jaar) en Klein (omzet tot € 12 miljoen/ jaar) valt. Het is een groot misverstand dat een jaarrekening door een accountant moet worden gemaakt of worden goedgekeurd.