Wat met uitgebloeide Kalanchoe?

Wat met uitgebloeide Kalanchoë?

Uitgebloeide bloemetjes kun je – lekker makkelijk! – laten zitten, de nieuwe knoppen groeien er overheen. Door ze aan de plant te laten bevorder je de doorbloei. Is het lekker weer (boven de 10°C) dan kan kalanchoë ook prima op je balkon of terras schitteren, en in de tuin, zowel in bakken als in de volle grond.

Kan Kalanchoë in de zon?

Kalanchoë Garden is een echte zomerbloeier. Van mei tot en met september – vanaf een temperatuur van 10 graden Celsius – kan hij prima buiten op het balkon of op het terras staan. Hij doet het goed in schaduw, halfschaduw en zon.

Hoe groot wordt een bommenwerper plant?

Gemiddeld wordt de Kalanchoe ongeveer 1 meter hoog, met bladeren van 15-20 cm lang en ongeveer 3,2 cm breed. Alle delen van de plant zijn giftig: dit kan fataal zijn voor dieren en/of kinderen.

Hoe vaak moet je een Kalanchoë water geven?

De Kalanchoë water geven De Kalanchoë Tomentosa is een onderhoudsarme vetplant. Zijn dikke bladeren kunnen veel water opslaan en zorgen ervoor dat de plant langere tijd kan overleven, zelfs in een droge omgeving. Van de lente tot de zomer heeft de Kalanchoë één keer per maand water nodig.

Is de Kalanchoë winterhard?

Kamertemperatuur is ideaal voor deze plant, maar de Kalanchoë doet het ook uitstekend tussen 12° C en 25°C. Zet de plant bij voorkeur op een lichte plaats. De Kalanchoë kan goed tegen felle zon. De Kalanchoë houdt niet van vorst.

Kun je Kalanchoë overhouden?

Als je ze wilt overhouden voor nieuwe bloei volgend jaar, kun je de stengels na de bloei toppen (iets inkorten). Dat houdt de plant mooi compact. Je kunt ze gewoon in de kamer laten staan (of op een lichte, rustige plek ergens anders). Vergeet niet water te geven.

Hoe krijg je een Kalanchoë weer in bloei?

De Kalanchoë heeft mooie bloemen en kan meerdere keren bloeien. Verwijder hiervoor de uitgebloeide bloemen met steel en plaats de plant vervolgens 5 weken in een donkere ruimte. Zet hierna de plant weer op de normale plaats neer en binnen 3 weken zullen de bloemen weer verschijnen.

Kan een Kalanchoë buiten?

De Kalanchoë doet het niet alleen goed als kamerplant, maar kan ook naar buiten als terras- of balkonplant wanneer de nachtvorst voorbij is. Wekelijks wat water geven is gemiddeld voldoende.

Hoe stek je een bommenwerper?

Een andere kamerplant die zichzelf ‘voortplant’ is de bommenwerper (Kalanchoë daigremontiana). Deze kamerplant schudt uit vanzelf de zaailingen die haar bladeren omringen uit, waardoor er op de omringende aarde als vanzelf heel veel nieuwe bommenwerper kamerplantjes ontspruiten.

Hoe geef je Kalanchoë water?

Kalanchoe water geven Laat de potgrond opdrogen tussen gietbeurten door, en voorkom dat er een laagje water onderin de pot komt te staan. Het is niet nodig om de plant te sproeien met een plantenspuit. Dit komt doordat de plant dikke bladeren heeft waarin vocht wordt vastgehouden.

Is Kalanchoë winterhard?

Kalanchoë is niet kieskeurig qua temperatuur, tussen 10 en 25 graden zit je goed. Buiten heeft de Kalanchoë het ook prima naar zijn zin maar het mag niet te koud worden. Deze plant wil droge voeten (ook buiten).