Wat mag niet met Invisalign?

Wat mag niet met Invisalign?

Verminder de koffie-inname De hele dag koffie en thee drinken kan je Invisalign aligners doen verkleuren. De enige drank die je mag drinken terwijl je de beugel in hebt is water. Als je iets anders dan water drinkt, zoals frisdrank en sapjes, dan is het aan te raden om de doorzichtige beugel ook uit te nemen.

Kan een spleet tussen je tanden weg?

Kinderen met een spleetje tussen de tanden hebben als voordeel dat het spleetje nog kan dichtgroeien wanneer ze ouder worden. Bij een volwassene verandert het gebit nauwelijks, waardoor je niet zomaar van een diasteem afkomt. In dat geval kan een beugel een uitkomst zijn.

Kan je roken met Invisalign?

Kan ik roken tijdens het dragen van de aligners? Roken wordt afgeraden tijdens het dragen, omdat dit een negatieve werking heeft op de gezondheid van uw tandvlees en omdat de aligners kunnen verkleuren.

Lees ook:   Hoe kun je het beste slapen met hoesten?

Hoe lang moet je beugel dragen voor spleet tanden?

Denk aan een klein spleetje tussen je tanden of een tand die iets scheef staat ten opzichte van de rest van het gebit. Voor deze behandeling krijg je maximaal 5 aligners. Iedere aligner draag je gemiddeld twee weken en zo ben je met deze behandeling dus al met 10 weken klaar!

Hoe vaak controle Invisalign?

Tijdens de tweede afspraak ontvangt u een serie aligners. Iedere onzichtbare beugel draagt u twee weken. Vooral de eerste dagen oefent de beugel veel druk uit op uw gebit. Zodra de druk volledig is verdwenen, kunt u de volgende aligner dragen.

Welke zorgverzekeraar vergoed Invisalign?

Net als een gewone beugel, wordt de Invisalign beugel voor volwassenen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Met een aanvullende verzekering kunnen de kosten soms gedeeltelijk worden vergoed. Dit hangt af van de voorwaarden van je verzekeraar. Vraag dit daarom van te voren na bij je verzekeraar.

Lees ook:   Wat hoort bij persoonlijke ontwikkeling?

Hoe komt een spleet tussen je tanden?

Tussen de twee voortanden in de bovenkaak komt de diasteem het meest voor. Vaak is de oorzaak genetisch, bijvoorbeeld wanneer kinderen de tanden van hun moeder krijgen maar de kaakboog van hun vader, of omgekeerd. De tanden kunnen dan te klein zijn voor de tandboog waarin ze zich bevinden.

Wat voor beugel moet je als je een spleet hebt?

Oplossing 1: een orthodontische beugel Orthodontie is wellicht de meest gekende oplossing. Voor ernstige afwijkingen vraag je best raad aan je tandarts of orthodontist. Zij kunnen je vertellen hoe noodzakelijk een orthodontische behandeling is.

Wat gebeurt er als je rookt met een beugel?

Roken. Als je rookt heb je tijdens de orthodontiebehandeling meer kans op terugtrekkend tandvlees en een vertraagde verplaatsing van de tanden en kiezen. Houd daarom rekening met een mogelijk slechter eindresultaat.

Kan je kauwgom eten met een Invisalign?

Mag ik op kauwgom kauwen terwijl ik aligners draag? Het kauwen van kauwgom wordt afgeraden omdat dit aan de aligners kan vastplakken.

Lees ook:   Wat is het verschil tussen exocriene endocriene en Endo exocriene klieren?

Welke beugel moet ik voor spleet?

Zoals de naam ‘slow expansion biteplate’ al zegt, is het een langzaam proces. De beugel wordt 1x per dag aangedraaid. Na de behandeling is er een spleet tussen de voortanden ontstaan. De tanden hebben na de behandeling de ruimte om netjes naast elkaar in het gebit te groeien, waarna de spleet verdwijnt.

Hoeveel uur per dag Invisalign dragen?

De Invisalign beugel dragen De Invisalign beugel moet 20 tot 22 uur per dag gedragen worden. U doet de beugel alleen uit tijdens het eten, drinken en het tanden poetsen. Zo blijft u op schema en gaan uw tanden steeds meer richting de gewenste stand. Na twee weken komt u op controle bij De Gebitskliniek.