Wat mag je niet eten met Hyrax beugel?

Wat mag je niet eten met Hyrax beugel?

Je mag alles eten met je beugel, maar je moet voorzichtig zijn met het eten van harde dingen. Wat NIET mag met je beugel is cola drinken! Als je je tanden poetst, moet je ook je beugel goed mee poetsen.

Hoe lang spin beugel?

Hoe lang moet de hyrax beugel blijven zitten? De orthodontist vertelde dat de beugel ongeveer 2 tot 4 weken aangedraaid zou moeten worden. Dit is afhankelijk van hoe breed de kaak moet worden.

Doet een Hyrax beugel pijn?

De eerste dagen dat de Hyrax om je kiezen zit, kunnen je tanden en kiezen gevoelig zijn. Nadat er aan de schroef gedraaid is, kan je tijdelijk druk onder je ogen voelen. Dit verschilt van persoon tot persoon. Als je veel pijn hebt kan je een paracetamol (pijnstiller) nemen.

Kan je ijs eten met een beugel?

Blijf ook uit de buurt van harde, krokante snacks. Deze snacks, inclusief popcorn, noten en hard snoep, kunnen de beugel breken of ervoor zorgen dat deze minder goed werkt. Tot slot: kauw niet op harde dingen, zoals ijs, pennen, potloden of vingernagels.

Welk snoep kan je eten met een beugel?

Geen kleverige dingen eten. Denk hierbij aan toffees, winegums, kauwgom met suiker, dropjes, enzovoort. Suikervrije kauwgom mag je wel nemen. Je mag maximaal 1 keer per dag snoepen als je een beugel hebt!

Hoe lang beugel Kruisbeet?

Hij is onzichtbaar, op maat gemaakt én uitneembaar. Onze beugel schuift over je tanden en elke twee weken krijg je nieuwe schildjes, tot je van je kruisbeet verlost bent.

Hoe ontstaat Kruisbeet?

Waardoor ontstaat een kruisbeet? Een kruisbeet is vaak het gevolg van een discrepantie in de kaak of de tandpositionering of beide. Een kruisbeet is over het algemeen ernstiger als deze wordt gevonden in het gebit van kinderen omdat ze kunnen leiden tot kaakproblemen in de toekomst.

Wat is een spin beugel?

Een hyrax (spinbeugel) is een beugel, waarbij ringetjes om je kiezen geplaatst worden met hiertussen een schroefverbinding. Door de schroef aan te draaien, wordt de beugel steeds breder. De beugel wordt gebruikt om je bovenkaak breder te maken en beter op je onderkaak te laten passen.

Hoe duur is een Hyrax beugel?

Beugels (Orthodontie)

Code Beschrijving Prijs in euro’s
F411A* Plaatsen beugel categorie 1 (bijv. Tonghek of Plaat) 120,90
F421A* Plaatsen beugel categorie 2 (bijv. Headgear of Tpa) 126,50
F431A* Plaatsen beugel categorie 3 (bijv. Activator) 145,88
F441A* Plaatsen beugel categorie 4 (bijv. Hyrax) 155,42

Hoe Hyrax aandraaien?

Als je hyrax geplaatst is krijg je een sleuteltje mee. Met dat sleuteltje verbreed je de hyrax….Draaien aan de hyrax

  1. Kijk welke kant de pijl op staat.
  2. Steek het sleuteltje in het gaatje.
  3. Draai de sleutel naar achteren tot hij niet verder kan.
  4. Haal de sleutel uit het gaatje zonder de schroef weer terug te draaien.

Wat mag je niet met een beugel?

Bijt niet op harde dingen zoals nootjes, lolly’s, zuurtjes, etc. Eet geen kleverige dingen, zoals toffees, winegums, kauwgum en drop. Met een beugel mag je nog maar één keer per dag snoepen. Drink geen koolzuurhoudende dranken en drankjes met veel suiker erin, zoals Cola, Fanta, Fristi en Sprite.