Wat mag je niet dragen in de zorg?

Wat mag je niet dragen in de zorg?

Sieraden en accessoires aan handen en onderarmen zijn niet toegestaan. Dus draag geen ringen (ook geen gladde trouwring), armband of polshorloge. Ook een piercing of brace aan hand of onderarm mag niet. Draag daarnaast ook géén lange oorbellen of een lange ketting.

Wat zijn de wip richtlijnen?

Een WIP Werkgroep Infectiepreventie-Richtlijn is een document met aanbevelingen voor de preventie van zorginfecties in Nederlandse zorginstellingen. De richtlijn wordt volgens een vaste procedure ontwikkeld.

Wat staat er in het infectiepreventiebeleid?

Vijf pijlers van het infectiepreventiebeleid Basishygiëne – algemene voorzorgsmaatregelen voor alle medewerkers die met patiënten omgaan, zoals handen wassen en handdesinfectie, het dragen van dienstkleding, nagels korthouden en geen hand- en polssieraden dragen.

Wat is kledingvoorschriften?

kledingvoorschrift. voorschrift met betrekking tot de kleding die men geacht wordt te dragen of die wenselijk is bij een bepaalde gelegenheid, bijvoorbeeld bij een bruiloft of een promotie; kledingvoorschrift, meestal van tevoren bepaald voor een bepaald feest of een andere gelegenheid.

Waarom geen nagellak in zorg?

Je nagels moeten schoon en kortgeknipt zijn. Nagellak is niet toegestaan omdat je handen dan, ook na het handen reinigen, nog ziektekiemen kunnen bevatten. Dat geldt ook voor kunstnagels en deze zijn dan ook niet geoorloofd.

Hoeveel momenten van handhygiëne?

Voor infectiepreventie is het noodzakelijk om consequent de regels rondom handhygiëne na te leven. Het gaat daarbij niet alleen om het wassen of desinfecteren van je handen op de juiste manier, maar zeker ook om het juiste moment. Wanneer is dat? De Wereldgezondheidsorganisatie benoemt 5 momenten van handhygiëne.

Hoe lang duurt handhygiëne?

Het desinfecteren van je handen duurt 15 seconden, wassen 60 seconden. Handschoenen gaan gemakkelijker aan na het gebruik van handalcohol. Tijdens het desinfecteren van je handen kun je gemakkelijk een praatje maken met de bewoner.