Wat mag je niet doen met een oldtimer?

Wat mag je niet doen met een oldtimer?

Als je wagen oldtimer-gekeurd is, zijn volgende zaken niet toegelaten:

  • commercieel of professioneel gebruik.
  • woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer.
  • bezoldigd vervoer en met bezoldigd vervoer van personen gelijkgesteld gratis vervoer.
  • gebruik als werktuig of werkmiddel of voor interventieopdrachten.

Waar mag je met een oldtimer rijden?

Sinds 1 juli 2013 mag je altijd en overal met je oldtimer rijden, zolang het maar voor recreatief gebruik is. Dus niet voor: Woon-werkverkeer.

Hoe oud moet een auto zijn om oldtimer te zijn?

Wat is een oldtimer? Een voertuig valt onder de categorie oldtimer als het meer dan 25 jaar in het verkeer gesteld is en bij de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV) ingeschreven is onder ‘O-plaat’ (oldtimerplaat).

Waarom inschrijven als oldtimer?

Naast de lagere kostprijs van je autoverzekering zijn er nog twee andere belangrijke voordelen, wanneer je je auto inschrijft als oldtimer: – Je betaalt voor een oldtimer heel wat minder verkeersbelasting. Als je voertuig 28 jaar of ouder is, betaal je zelfs enkel het forfaitaire bedrag van 37,90 euro per jaar.

Hoeveel kilometer mag je rijden met een oldtimer?

Verzekeraars stellen namelijk vaak een maximum aan hoeveel kilometers je per jaar mag rijden met de oldtimer. Het maximum verschilt per verzekeraar. Er kan een maximum gelden van 5.000 kilometers per jaar, maar 7.500 kilometers kan ook.

Hoeveel km mag je per jaar rijden met een oldtimer?

Is een auto uit 1994 een oldtimer?

Meer mag, maar minder niet. België kon z’n oldtimerstatuut vanaf 25 jaar dus niet handhaven. Sinds 1/07/2017 moet elke auto die als oldtimer ingeschreven wordt, 5 jaar ouder zijn. De leeftijdsgrens van 30 jaar is overigens al sinds 2014 van toepassing voor de import van oude voertuigen van buiten de Europese Unie.

Wat zijn de voordelen van een oldtimer?

Een van de voordelen is dat er minder tot geen wegenbelasting betaald hoeft te worden, dit scheelt jaarlijks behoorlijk wat geld. Er zijn bovendien speciale oldtimerverzekeringen, waardoor je ook flink op de verzekering geld kan besparen. Je kunt je auto als oldtimer verzekeren wanneer de auto ouder is dan 25 jaar.

Wat kost het om een oldtimer in te schrijven?

Bedrag. Het forfait van de belasting op inverkeerstelling wordt jaarlijks op 01/07 geïndexeerd en bedraagt: vanaf 01-07-2021: 46,23 euro. vanaf 01-07-2020: 45,56 euro.