Inhoudsopgave
Wat mag je eten bij maagballon?
Voeding na het plaatsen van een maagballon
- Eet in verhouding meer plantaardige voeding zoals groenten, fruit, noten, volle granen, peulvruchten… dan dierlijke voeding.
- Vermijd ultrabewerkte voeding zoveel mogelijk.
- Verspil geen voeding en matig je consumptie.
Hoeveel val je af met een maagballon?
De gemiddelde gewichtsafname bij een maagballon is 15 tot 30 kilo van uw lichaamsgewicht, indien u zich goed aan de leefregels houdt. Er bestaat dus de mogelijkheid om in 3 maanden ongeveer 20 kilo af te vallen met de maagballon.
Wat zijn de nadelen van een maagballon?
Nadelen van een maagballon
- Je moet maagzuurremmers slikken zolang de maagballon in je maag zit.
- Het begeleidende programma wordt vaak wel voor een groot deel vergoed, maar de maagballon wordt meestal niet vergoed door je zorgverzekeraar.
- Na het plaatsen van de maagballon kun je je een tijd niet lekker voelen.
Waarom is een maagballon zo duur?
“De ballon is gemaakt van een dun en sterk materiaal. Dat doet niets met je lichaam.” Volgens de chirurg wordt er in Nederland nauwelijks voor deze maagballon gekozen, omdat de behandeling duur is en niet wordt vergoed. Het hele traject kost 4000 euro.
Wat kun je eten met een maagband?
Eet en drink alleen:
- water, thee, koffie zonder suiker.
- bouillon en soep zonder grove stukjes.
- halfvolle of magere melk, karnemelk.
- magere yoghurt of magere kwark zonder (toegevoegde) suiker.
- vla, pap zonder suiker.
- zelf gepureerd fruit of een potje babyfruit (tot 6 maanden)
- een gemalen warme maaltijd.
Hoe snel val je af met maagband?
Gemiddeld vallen patiënten in het begin 1 kilo per week af. Dit is natuurlijk het gevolg van de kleine maag. Maar voor het grootste deel doe je dit zelf door je aangepaste leefstijl. Het is dan ook erg belangrijk je nieuwe eet- en beweeggedrag vol te houden.
Welke zorgverzekeraar vergoed maagballon?
Het is niet mogelijk om een vergoeding voor een maagballon te krijgen via een aanvullende verzekering. Er bestaan op dit moment namelijk geen aanvullende zorgverzekeringen die deze dekking bieden.
Hoe veilig is een maagballon?
De maagballon is niet helemaal risicoloos. Hoewel de ballon veilig is, kan één tot twee op de honderd mensen een maagzweer oplopen. Ook zijn buikpijn, een opgezette buik en braken mogelijke complicaties.
Kan een maagballon vergoed worden?
Wordt een maagballon vergoed? Een maagballon wordt door de meeste verzekeraars niet vergoed. Slechts bij hoge uitzondering zijn sommige zorgverzekeraars bereid je een vergoeding te geven vanuit de basisverzekering. Hiervoor moet je dan wel een medische indicatie hebben van een je behandelend arts.
Hoe duur is een maagballon?
De prijzen voor het plaatsen van een maagballon variëren tussen de 3000 en 4000 euro, afhankelijk van welke behandelmethode en ziekenhuis je kiest. Deze prijs is inclusief het nazorgprogramma waarmee je ondersteuning krijgt van een zorgteam.
https://www.youtube.com/watch?v=WLextlOmjBg