Inhoudsopgave
- 1 Wat mag je bij een gele onderbroken streep?
- 2 Waar mag ik wel en niet parkeren?
- 3 Wat is een onderbroken streep?
- 4 Waar mag je niet laden en lossen?
- 5 Waar mag ik mijn motor parkeren in Amsterdam?
- 6 Wat betekent gele streep op de weg?
- 7 Hoe herken je een 60 km weg?
- 8 Wat betekenen de lijnen op de weg?
- 9 Welke specifieke verboden gelden voor bestuurders op autowegen?
Wat mag je bij een gele onderbroken streep?
Gele streep op de stoeprand Is de lijn onderbroken, dan mag je hier niet parkeren. Is de lijn doorgetrokken, dan is zelfs stilstaan verboden. Net als laden en lossen of even snel uitstappen.
Waar mag je in de berm parkeren?
Het korte antwoord is: ja, je mag parkeren in de berm, zelfs bij een parkeerverbod. Een parkeerverbod geldt namelijk alleen voor de rijbaan, en de berm wordt niet meer gezien als de rijbaan! Let daarbij wel op dat de auto met alle vier de wielen in de berm staat, en dus niet deels op de rijbaan.
Waar mag ik wel en niet parkeren?
Parkeren is verboden: In zones waar een parkeerverbod geldt of op plaatsen waar een verkeersbord aangeeft dat het verboden is om te parkeren, dit parkeerverbod geldt dan aan die zijde van de weg waar dit bord is geplaatst voor het gehele wegvak oftewel tot het volgende kruispunt. Binnen 5 meter van een kruispunt.
Wat is een asstreep?
Een asstreep is een vorm van markering die is gelegen op de as van de weg en kan onderbroken of doorgetrokken zijn. De asstreep is op een tweerichtingsbaan ook direct de scheiding tussen twee rijrichtingen, de asstreep hoeft echter niet noodzakelijk in het midden van de rijbaan te liggen.
Wat is een onderbroken streep?
Waar de witte strepen langs de groene ononderbroken zijn, mag u niet inhalen; u mag alleen inhalen op die plaatsen waar de witte strepen naast de groene streep onderbroken zijn. De doorgetrokken witte strepen aan de zijkant van de weg geven aan dat u van rechts en links geen verkeer hoeft te verwachten.
Hoe weet je of je ergens mag parkeren?
Verkeersborden of verkeerstekens op en om de weg moeten duidelijk maken waar je wel of niet mag parkeren of wel of niet mag stilstaan. De definities of het onderscheid tussen stilstaan en parkeren en de situaties waarbinnen verboden of beperkingen gelden, worden beschreven in het RVV 1990.
Waar mag je niet laden en lossen?
in een tunnel; op de rijbaan langs een busstrook; langs een gele doorgetrokken streep; bij een bord “bushalte” op de geblokte markering of, bij gebrek daaraan binnen 12 meter van het bord tenzij voor het onmiddellijk laten instappen of uitstappen van passagiers.
Hoe motor buiten stallen?
Als je je motor in de winter buiten moet stallen is het belangrijk een goed ventilerende buitenhoes te gebruiken. aak de hoes aan de onderkant goed vast om wegwaaien te voorkomen en let erop dat de hoes 10cm vrij blijft van de grond. Het is verstandig om – bij mooi weer – je motor om de drie weken even te luchten.
Waar mag ik mijn motor parkeren in Amsterdam?
U mag uw motor in Amsterdam gratisop de stoep parkeren. U hoeft dan geen parkeergeld te betalen. Zorg wel dat u de doorgang niet blokkeert; voetgangers mogen geen last hebben van de motor.
Waar mag je parkeren in een woonwijk?
In principe is parkeren op de weg of op parkeerplaatsen niet verboden tenzij het zorgt voor gevaarlijke situaties of verkeershinder. Daarnaast kunnen verkeersborden parkeren wel verbieden of beperken. Gemeentes kunnen zelf kiezen om extra regels toe te voegen met betrekking tot parkeren.
Wat betekent gele streep op de weg?
Als aan de kant van de rijbaan een gele onderbroken streep is aangebracht, dan mag u langs die zijde van de rijbaan niet parkeren. Stilstaan mag wel. U mag wel stilstaan om te laden of te lossen of om een passagier te laten in- of uitstappen.
Waar mag je niet stilstaan met de auto?
Stilstaan is verboden:
- Als het door een verkeersbord wordt verboden om aan die zijde van de weg stil te staan.
- Op een kruispunt of een overweg.
- Op een fietsstrook en op de rijbaan langs een fietsstrook.
- Op of binnen 5 meter van een oversteekplaats.
- In een tunnel.
Hoe herken je een 60 km weg?
Soorten strepen op de weg dubbele witte middenstrepen met groene kleur ertussen: 100 kilometer per uur; dubbele witte middenstrepen zonder groene kleur: 80 kilometer per uur; geen middenstreep: 80 kilometer per uur, behalve als er langs de weg een bord staat met 60 kilometer per uur.
Welke wegmarkering is bedoeld om te waarschuwen voor een veranderde wegsituatie?
Wegmarkering voor tijdelijk veranderde wegsituatie Wanneer wegwerkzaamheden een tijdelijk veranderde wegsituatie veroorzaken, wordt gebruik gemaakt van gele markering. U ziet dit voornamelijk bij situaties waarbij een wegstrook is afgesloten, waardoor verkeer over een andere baan moet worden gestuurd.
Wat betekenen de lijnen op de weg?
Strepen op de weg kunnen een rijbaan in rijstroken verdelen of aangeven wat de maximumsnelheid is. De strepen die de maximumsnelheid aangeven, heten ook wel essentiƫle herkenbaarheidskenmerken (EHK).
Waar mag je niet stilstaan op de rijbaan?
Er zijn ook een aantal specifieke plekken waar je niet mag stilstaan volgens de parkeerregels:
- Op een kruising.
- Op de rijbaan naast een fietsstrook of busstrook.
- In een zone van vijf meter voor en na een oversteekplaats.
- In een zone van vijf meter voor en na een bocht.
Welke specifieke verboden gelden voor bestuurders op autowegen?
Plaats op de weg Als je met een combinatie (auto met caravan of aanhanger) die langer is dan 7 meter, op een autosnelweg met drie of meer rijstroken rijdt, mag je uitsluitend de twee meest rechtse rijstroken gebruiken. Het is in dat geval verboden op een andere rijstrook te rijden.